УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ В І УКРАЇНСЬКОМУ РЕГІОНАЛЬНОМУ КОНГРЕСІ «ДЕБАТИ В НЕВРОЛОГІЇ»

04.12.2017

23-24 листопада 2017 року співробітники кафедри неврології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця брали участь в Першому Українському Реґіонарному конгресі «Дебати в неврології» (Controversies in Neurology), акредитованому Європейською акредитаційною радою з питань післядипломної освіти лікарів (European Accreditation Council for Continuing Medical Education, EACCME).

Заснований у 2007 році, Всесвітній конгрес «Controversies in Neurology» став унікальною науково-освітньою платформою для презентації широкому колу лікарів новітніх професійних знань шляхом проведення наукових дебатів між провідними міжнародними фахівцями у царині неврології. Протиставлення полярних наукових тверджень із суперечливих клінічних питань здійснюється з позицій доказової медицини. Присутні на конгресі мали змогу визначитись шляхом голосування, яке твердження на їхню думку є правильним і підтвердити або змінити свій погляд на проблему після проведення дискусії та обміну досвідом між експертами.

Дебати на Першому Українському Реґіонарному конгресі «Controversies in Neurology» були присвячені проблемам, які наразі викликають чи не найбільший інтерес у неврологічної спільноти: епілепсія, біль і головний біль, нейропсихіатрія, розсіяний склероз, хвороба Паркінсона та інші порушення руху, реабілітація. Модераторами тематичних секцій були запрошені провідні українські та іноземні експерти, які брали участь у світових конгресах такого формату. Завідувач кафедри неврології НМУ імені О.О. Богомольця, професор Лариса Соколова і професор кафедри Олена Мяловицька були запрошені організаторами конгресу в якості експертів на секцію, присвячену проблемі розсіяного склерозу. Перед професором Л.І. Соколовою було поставлене завдання: узагальнити і критично оцінити аргументи щодо доцільності включення вітаміну Д у лікуванні РС, визначення первинно-прогресуючого РС як типу перебігу чи самостійного захворювання, а також прийняття рішення про припинення імуномодулюючої терапії РС у випадках вторинно-прогресуючого його перебігу. Роль модератора під час однієї з дискусій була відведена професору О.А.Мяловицькій. Внесок представників київської школи неврологів та їхня активна участь у роботі конгресу знайшла схвальну оцінку учасників конгресу.

Кафедра неврології
Деканат медичного факультету №1