УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №3 В СІМЕЙНО-ІНКЛЮЗИВНОМУ ФЕСТИВАЛІ «ТАКИЙ ЯК Я»

11.06.2018

10 червня студенти медичного факультету №3 взяли активну участь в сімейно-інклюзивному фестивалі «Такий, як Я», який проходив в парку Тараса Шевченка. Захід було організовано громадською організацією «Родина», фондом «Об’єднання світових культур». Cпіворганізаторами заходу стали громадський відділ медичного факультету №3.

Фестиваль «Такий як я» — це простір без обмежень, де кожен почувався вільно й зміг гратися, спілкуватися без огляду на ті чи інші обмеження.

У програмі: інклюзивні виступи дітей та молоді, майстер-класи, лотерея, розіграш призів, поширення інформації просвітницько-медичного змісту, навчання правилам дорожнього руху, надання першої медичної допомоги, демонстрація прогресивних видів терапій та реабілітації тощо. Захід організували, щоб продемонструвати можливості інклюзивного суспільства, де люди з інвалідністю є повноцінними учасниками навчального, виховного чи розважального процесу, у якому не існує перешкод для особистого розвитку, комунікацій, панує повага, толерантність й взаєморозуміння. Студенти НМУ були причетні до кожної локації, яка була представлена на фестивалі. Вони вимірювали тиск разом з UWCF, допомагали надавати першу медичну допомогу, виступали волонтерами на майстер-класах зі спортивної йоги, бойового мистецтва капоейра.

Як зазначили організатори, цим заходом хотіли показати ідею інклюзивності, поваги до тих, хто має якісь обмеження або інакшість.

 

Деканат медичного факультету №3