УЧАСТЬ ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ У РОБОТІ WORLD HEPATITIS SUMMIT, САН-ПАОЛО (БРАЗИЛІЯ)

06.11.2017

Завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця професор Ольга Голубовська взяла участь у роботі World Hepatitis Summit, який відбувся 1-3 листопада 2017 року у м. Сан-Паоло (Бразилія).

Доповідь професора Ольга Голубовської була присвячена ситуації з вірусними гепатитами В та С в Україні, досягненнями країни та тими проблемами, без вирішення яких виконання Глобальної стратегії ВООЗ щодо елімінації вірусних гепатитів в Європі до 2030 року буде неможливим. Це, перш за все, удосконалення систем епідеміологічного нагляду, розширення доступу до лікування пацієнтів з гепатитом С за рахунок збільшення фінансування державою та реєстрацією препаратів-генериків, розвиток системи лабораторної діагностики гепатитів.

На саміті також обговорювалися питання глобальної ситуації з вірусними гепатитами в різних країнах, наголошувалась необхідність об’єднання зусиль державного та громадського секторів для подолання епідемії гепатитів із гемоконтактним механізмом передачі в різних країнах.

Кафедра інфекційних хвороб