УХВАЛА АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ М.КИЄВА

14.10.2016

12.10.16р. Апеляційний суд м. Києва виніс ухвалу в справі № 22-ц/796/12729/2016 за результатами розгляду апеляційної скарги Сатановської М.А.

Цією ухвалою Апеляційний суд відмовив в задоволенні апеляційної скарги, залишивши без змін рішення Печерського районного суду м. Києва від 20.07.16р. у справі № 757/29278/15-ц, яким повністю задоволено позовні вимоги НМУ імені О.О. Богомольця про стягнення з Сатановської М.А. заборгованості в сумі 27 128грн. за проживання в гуртожитку за період з вересня 2012року до квітня 2015р. Як вже повідомлялося раніше, свого часу, на прохання МОЗ України, Сатановській М.А., як державному службовцю апарату МОЗ України, було надано для тимчасового проживання двомісну кімнату в гуртожитку, однак, за майже 3 роки проживання, нею було сплачено лише 3 942грн., натомість, решту плати за проживання в розмірі 27 128грн. Сатановська М.А. оплачувати категорично відмовилася, посилаючись на те, що попереднім ректором їй було надано усний дозвіл на безоплатне проживання.

Оскільки безоплатне проживання в студентському гуртожитку законодавством не передбачено, НМУ імені О.О. Богомольця, після безуспішних спроб вирішити спір в досудовому порядку, змушений був звернутися з позовом до суду.

При цьому, наголошуємо, що звернення до суду з цим позовом було викликано не вимогою ДФІ України чи МОЗ України, а було власною ініціативою НМУ імені О.О. Богомольця в рамках приведення у відповідність до законодавства правовідносин з контрагентами, що виникли у минулі роки, а також з метою захисту автономії НМУ імені О.О. Богомольця, гарантованої Законом України «Про вищу освіту».

На необхідності проведення постійної претензійно-позовної роботи з дебіторами наголошувало і МОЗ України.

Рішення Печерського райсуду м. Києва набрало законної сили з моменту винесення ухвали Апеляційного суду м. Києва від 12.10.16р. Оскільки Сатановська М.А. не виконала це рішення добровільно, для його примусового виконання судом видано виконавчий лист, який подано до відповідного районного Відділу Державної виконавчої служби України.