УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ З УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ДІАГНОСТИКИ

28.04.2017

27-28 квітня 2017 року на клінічній базі кафедри внутрішньої медицини № 3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в Республіканській клінічній лікарні МОЗ України пройшли українсько-німецькі курси підвищення кваліфікації з ультразвукової діагностики.

Починаючи з 1999 року курси проводяться щорічно в рамках навчальної програми Спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України і Благодійного Фонду «Діти Чорнобиля» при МОЗ, соціального захисту та гендерної політики уряду федеральної землі Нижня Саксонія Федеративної Республіки Німеччини. Курс проходив під керівництвом професора Ф. Дегенгардта (ФРН); доктора Й. Симановскі (ФРН); професора А. С. Свінціцького, завідувача кафедри внутрішньої медицини № 3 та В. М. Коломейчука – головного лікаря Республіканської клінічної лікарні МОЗ України. В цьогорічному курсі взяли участь 190 лікарів з м. Києва і 18 областей України. Під час курсу учасники розглянули питання сонографії черевної порожнини, заочеревинного простору, щитовидної залози, сонографії в педіатрії та в гінекології. Особлива увагу приділяли проблемам ранньої діагностики захворювань щитовидної залози та онкологічних захворювань.

Перед слухачами курсів виступив голова Благодійного Фонду «Діти Чорнобиля» доктор Гізберт Фогт, який відзначив, що мета створення Фонду – це забезпечення належних умов для ефективного обстеження і лікування дітей, які проживають в регіонах України і Білорусі, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. Серед основних напрямків роботи – оснащення медичних закладів апаратами ультразвукової діагностики та проведення курсів підвищення кваліфікації для лікарів – фахівців ультразвукової діагностики. За роки співпраці на курсах пройшли підвищення кваліфікації близько 1500 лікарів.

Кафедра внутрішньої медицини №3