УНІВЕРСИТЕТ НЕДООТРИМАВ ФІНАНСУВАННЯ ВІД МОЗ УКРАЇНИ НА ВИПЛАТУ СТИПЕНДІЙ

12.01.2017

12 січня 2017 року в адміністративному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася робоча нарада щодо ситуації з виплатами стипендій відповідно до нової постанови КМ України, яка визначила порядок виплат стипендій з 1 січня 2017 року.

Зустріч відбулася під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Олександра Никитюка та за участю проректора з науково-педагогічної роботи, доцента Олени Стеченко, начальника юридичного відділу, головного бухгалтера, начальника навчально-методичного відділу, голови Профкому студентів Власія Пилипка, голови Студентського Парламенту Костянтина Ковалішина та інших представників університетської спільноти.

За новою постановою стипендія повинна складати суму у розмірі 1100 грн. Станом на сьогоднішній день МОЗ України затвердило тимчасовий кошторис в якому не вистачає 812 тис. грн. коштів для повноцінної виплати у відповідності до зазначеної Постанови КМУ. Затверджена сума на виплату стипендій дозволяє виплатити лише 825 грн на місяць (як це було минулого року).

За підсумками наради було прийнято рішення звернутися листом до Міністерства охорони здоров’я з проханням розглянути ситуацію щодо недофінансування на виплату стипендій та додатково виділити 812 тис. грн із розрахунку 1100 грн академічної стипендії згідно Постанови КМ «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах” № 1047 — редакція від 28.12.2016.

Такий запит до МОЗ Університет вже надіслав.

scan_20170112_161237