УРОЧИСТЕ ПІДНЯТТЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ І ПРАПОРА НМУ НАД НАВЧАЛЬНИМ КОРПУСОМ УНІВЕРСИТЕТУ

23.06.2017

23 червня 2017 року біля навчального корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, що знаходиться на вулиці Мечникова, 5 відбулося урочисте підняття Державного прапора України та Прапора НМУ імені О.О. Богомольця. На урочистий захід завітала адміністрація Університету на чолі з ректором, член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою. Підняття прапора – акт, який символізує об’єднання України, прагнення українців до незалежності та достойного життя. Під жовто-блакитним стягом гинули патріоти, ті, хто віддав життя за Батьківщину. Підняттям Прапора Університету з девізом «Честь Милосердя Слава» університетська спільнота символізує прихильність ідей шляхетності медика, бо не може стати лікарем людина без милосердя, а слава – це те, що вже здобув Національний медичний університет та в майбутньому захищатиме і примножуватиме.

З вітальним словом до присутніх звернулася ректор НМУ, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова. «Жити і пишатися своїм прапором – це надбання, яке Україна отримала через страждання та загибель людей. Сьогодні ми маємо націю та цінності, які сповідуємо, а прапор, який є надзвичайно важливим символом нашої нації від нині майорітиме біля цього славетного корпусу, де розміщені кафедри патологічної анатомії №1, оперативної хірургії і топографічної анатомії, судової медицини та медичного права. Це відповідальність, честь, гордість і слава. Ми маємо бути гідними того, за що боролися українці і наша відповідальність – готувати гарних фахівців та бути вимогливими один до одного», – наголосила ректор Катерина Амосова. За словами ректора, така подія стала можливою завдяки зусиллям проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Олександра Никитюка: на території навчального корпусу встановили два флагштоки та завершили усі капітальні ремонтні роботи, які тривали понад три роки.

Навчальний корпус НМУ, який розміщений на вул. Мечникова, 5 – це історична будівля, де працювали відомі випускники університету. Про тих, хто приносив славу університету розповів завідувач кафедри оперативної хірургії і топографічної анатомії, професор Віктор Черняк. «Це дуже символічно, що прапори піднімаються сьогодні саме в цьому славетному корпусі, де працювали наші попередники, які підняли рівень університету на високий щабель. Просто підняти прапори було б не зовсім правильно, якби не те, що сьогодні зроблено в корпусі. Всі пам’ятають, що тут було ще три роки тому: корпус горів, затоплені підвальні приміщення, стіни були з грибком. За сприяння ректора, професора Катерини Амосової, в корпусі проведено революційні роботи, а створені нові умови та можливості спонукають співробітників та студентів кафедр добре навчати та вчитися», – сказав професор Віктор Черняк. Майбутнє університету залежить від його випускників, адже за результатами їхніх знань судитимуть про якість навчання в університеті і саме вони мають шанс здобути ще більшу славу своїй альма-матер та українській медицині. Право підняття Державного прапора України та Прапора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця було надано випускнику 2017 року медичного факультету №2 Дмитру Дубенку та випускнику 2017 року медичного факультету №1 Миколі Короті. Адміністрація університету на чолі з ректором, професором Катериною Амосовою також побувала в нових капітально відремонтованих приміщеннях навчального корпусу, де оглянула оснащені сучасним мультимедійним устаткуванням навчальні аудиторії та оцінила якість робіт і створених належних умов для навчання студентів та роботи співробітників кафедр.

Прес-центр