В НМУ ПРОВЕДЕНО ІТАЛІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКУ СТОМАТОЛОГІЧНУ КОНФЕРЕНЦІЮ «МІЖНАРОДНІ ПРОТОКОЛИ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ІМПЛАНТАЦІЇ: ДОСВІД, ІННОВАЦІЇ»

23.05.2018

Продовжується наукова співпраця між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Національною Асоціацією стоматологів Італії, в рамках якої 12 травня 2018 року в аудиторії Стоматологічного медичного центру, відбулася Італійсько-українська стоматологічна конференція “Міжнародні протоколи стоматологічної імплантації: досвід, інновації”. Захід проведено за підтримки міжнародного відділу НМУ імені О.О. Богомольця, Київського осередку Асоціації стоматологів України та Національної Асоціації стоматологів Італії в Римі. Офіційною мовою конференції була англійська.

Ця подія стала результатом тривалої співпраці НМУ імені О.О. Богомольця та Національної Асоціації стоматологів Італії в Римі в рамках якої італійські професори в попередні роки відвідували Стоматологічний медичний центр НМУ з лекціями на різну тематику. Цьогорічний захід виявився найбільшим, як за кількістю учасників, так і за рівнем представлених лекцій. Для участі в конференції зареєструвалось більше 150 слухачів (студенти, лікарі-інтерни, клінічні ординатори, аспіранти кафедр НМУ імені О.О. Богомольця, лікарі-стоматологи державних поліклінік та приватних стоматологічних закладів Києва та Київської області). Італійських колег та учасників конференції привітали: проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, проф. Ліновицька О.В., декан стоматологічного факультету, проф., д.мед.н. Біденко Н.В., директор Стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О. Богомольця, проф., д.мед.н. Копчак А.В. А також завідувачі кафедр: хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, проф., д.мед.н. Маланчук В.О. та ортопедичної стоматології проф., д.мед.н. Неспрядько В.П., які є одними з основоположників сучасної стоматологічної імплантації в Україні.

Доповіді були представлені українськими та італійськими професорами та лікарями, що є міжнародними експертами та лекторами, відомими в Європі і світі. Італійську сторону представили наступні доповідачі: проф. Габріель Пекора та Камілла Пекора з темою доповіді «Відкритий синусліфтинг: хірургічний протокол, ускладнення, вибір кістково-заміщуючого матеріалу, наукові дослідження», віце–президент Національної Асоціації стоматологів Італії проф. Нікола Іллуці – «Від збереження лунки до імплантації з використанням комп’ютерної навігації», проф. Рудольфо Джансерра – «Естетика в пародонтальній мукогінгівальній хірургії: показання та віддалені результати», Армандо Понзі – «Альвеолярний щит, компресія кісткової тканини: переваги, дослідження, клінічний досвід». Українські доповідачі поділились власним клінічним досвідом та науковими напрацюваннями за наступними темами: проф., д.мед.н. Маланчук В.О. – «Короткі дентальні імплантати в реабілітації пацієнтів з адентією», проф., д.мед.н. Неспрядько В.П. – «Відновлення функціональної оклюзії  при зубному протезуванні з опорою на імплантатах», проф., д.мед.н. Копчак А.В. – «Особливості дентальної імплантації в умовах дефіциту кісткової тканини», доцент кафедри стоматології інституту післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця, д.мед.н. Жегулович Зінаїда Єгорівна – «Полікритеріальний аналіз оклюзійних порушень як передумова успішного лікування».

Результат заходу – обмін клінічним та науковим досвідом. Це набуває особливого значення в умовах впровадження сучасних, міжнародних протоколів надання стоматологічної допомоги в СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця. Італійські колеги високо оцінили наукові здобутки української стоматології, що активно впроваджуються в практику. За словами віце–президента Національної Асоціації стоматологів Італії в Римі Ніколи Іллуці: «Національна Асоціація стоматологів Італії буде продовжувати співпрацю з НМУ імені О.О. Богомольця та сподіваюсь, що подібні заходи стануть традицією не тільки в Україні, а і в Італії». Учасники конференції висловились про доцільність подібних заходів та висловили щиру вдячність італійським колегам.

Стоматологічний медичний центр