В СТОМАТОЛОГІЧНОМУ МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ НМУ ВІДБУЛИСЯ ЛЕКЦІЯ ТА МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ЛІКАРІВ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ЗАКЛАДІВ М. КИЄВА

23.11.2017

3 листопада 2017 року в лекційній аудиторії Стоматологічного медичного центру, за підтримки ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професора Катерини Амосової, сприяння директора департаменту ОЗ КМДА Гінзбург В.Г. та генерального директора територіального медичного об’єднання «Київська стоматологія» у місті Києві Мохорєва В.А., відбулася лекція по наданню допомоги при невідкладних станах з демонстрацією практичних навичок на муляжі для лікарів-стоматологів м. Києва.

Проведення даного заходу було обговорено та затверджено в плані основних організаційних заходів Департаменту охорони здоров’я на листопад 2017 року. В ньому взяли участь: генеральний директор територіального медичного об’єднання «Київська стоматологія» у місті Києві Мохорєв В.А., директор ІПДО НМУ, д.мед.н., проф. Кучин Ю.Л., декан стоматологічного факультету НМУ д.мед.н., проф. Біденко Н.В., директор СМЦ НМУ, д.мед.н., проф. Копчак А.В.

Під час зустрічі відбувся демонстраційний показ на основі симуляційного сценарію з огляду за схемою ABCDE та проведенням реанімації у пацієнта з гострим коронарним синдромом. Показ проводився з використанням багатофункціонального манекену (Laerdal) із застосуванням засобів для забезпечення прохідності дихальних шляхів та вентиляції (мішок Амбу, ларингеальна маска, ларингоскоп, ендотрахеальна трубка) та мануального ложкового дефібрилятора, імітації постановки в/в доступу, інфузії, застосуванням ліків. Учасники показу: асистент кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця Омельчук М.А.; асистент кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця Сіренко І. В.; клінічний ординатор за спеціальністю «Медицина невідкладних станів» – Дан Лізін; старший лаборант кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця Удала Тетяна. Після закінчення демонстраційного показу асистенти кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця Омельчук М.А. та Сіренко І. В. прочитали лекції: «Універсальний алгоритм спеціалізованих реанімаційних заходів» та «Невідкладні стани в лікарській практиці». Також доцент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії д.мед.н. Астапенко О.О. прочитав лекцію «Місцеві ускладнення при видаленні зубів в післяопераційному періоді. Лікування. Профілактика».

В заході взяли участь лікарі-стоматологи 15 комунальних стоматологічних поліклінік м. Києва, їх заступники з медичної частини, керівники структурних підрозділів та представники 10 консультативно-діагностичних центрів м. Києва. Загальна кількість учасників перевищила 200 осіб.

Після проведеного заходу голова Київського осередку Асоціації стоматологів України, генеральний директор територіального медичного об’єднання «Київська стоматологія» Віталій Мохорєв в листі на ім’я ректора НМУ, член-кор. НАМН України Катерини Амосової висловив подяку Адміністрації НМУ, співробітникам Стоматологічного медичного центру та Інституту післядипломної освіти НМУ, а також готовність до подальшої плідної співпраці.

Стоматологічний медичний центр