В УНІВЕРСИТЕТСЬКОМУ ГУРТОЖИТКУ №7 ВІДКРИТО НОВУ СПОРТИВНУ ЗАЛУ

04.04.2018

З 3 квітня 2018 року в університетському гуртожитку №7 – сучасна спортивна зала. Напередодні відкриття відбувся капітальний ремонт приміщень. Спортивна зала займає 160 кв.м. на першому поверсі гуртожитку, в якому проживають іноземні студенти. Впродовж двох місяців ремонту в спортивній залі зробили нову підлогу, замінили вікна та двері, встановили душові кабіни, умивальники, вбиральні (жіночі та чоловічі), сучасне освітлення, а також спроектували і встановили потужну вентиляційну систему, яка не лише нормалізує вологість повітря, а й зберігатиме цілісність приміщень, яким шкодить конденсат. Також зроблена вестибюльна частина перед спортивною залою із роздягальнею.

В залі вже встановили спортивне обладнання, серед якого орбітреки, шведські стінки з навісним обладнанням, мультифункціональні тренажери, гантелі, гирі, м’ячі. Як розповів завідувач кафедри фізичного виховання і здоров`я, доцент Тарас Гусєв, зала поділена на відповідні зони. «Це аеробна зона, де займаються на орбітреках і виконують основну роботу під час тренування, є зона з вільною вагою з професійними стійками, де можна робити різноманітні жими, працювати над м’язами передньої поверхні плеча, також є штанги, одна з яких дозволяє піднімати вагу до 200 кг (професійний олімпійський гриф) і можна виконувати присідання зі штангою, адже лавки мають різноманітні кути регулювання для виконання вправ. Є відповідна зона для виконання вправ на підлозі, таких як елементи фітнесу та пілатесу. До того ж, є певна зона, де можна виконувати вправи з власною вагою – це різноманітні підтягнення, вправи для пресу, гіперекстензії для спини, підйоми ніг та тулуба. А для любителів боксу і кікбоксингу є можливість позайматися з грушею».

Після пар для студентів, які проживають в гуртожитку планується проведення повноцінних занять. Інструктори-викладачі демонструватимуть як правильно використовувати обладнання та надаватимуть консультації щодо виконання вправ на тренажерах. Всі тренери, які працюватимуть у залі мають навички надання першої невідкладної медичної допомоги та відповідні сертифікати. Про графік роботи зали, студенти зможуть дізнатися з оголошення.

Прес-центр