ВІДБУЛАСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ “МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ПРОБЛЕМИ РЕВМАТОЛОГІЇ”

23.05.2018

16 травня 2018 року в м. Києві відбулася Четверта науково-практична конференція «Міждисциплінарні проблеми ревматології». Організаторами заходу виступили Національний медичний університет імені О.О. Богомольця спільно з Асоціацією ревматологів м. Києва. В обговоренні сучасних проблем міждисциплінарної взаємодії при лікуванні ревматологічних хворих взяли участь представники різних спеціальностей з багатьох регіонів України.

На відкритті конференції привітали учасників проректор з наукової роботи НМУ імені О.О. Богомольця, професор Т.М. Черенько та завідувач кафедри внутрішньої медицини №3 НМУ імені О.О. Богомольця, професор О.Б. Яременко. До роботи наукового форуму долучилися 22 доповідачі, професори з Вінниці, Тернополя, Запоріжжя, делегати інших регіонів. Загалом конференцію відвідали 279 учасників, з них 159 лікарів, 28 лікарів-інтернів.

В рамках заходу відбулися секційні засідання та круглі столи, присвячені проблемам підвищення безпеки лікування ревматологічних захворювань, диференційної діагностики при розповсюджених клінічних синдромах, пошуку вирішення між- та мультидисциплінарних проблем, які виникають в процесі встановлення діагнозу та лікування ревматологічних хворих, за участі провідних фахівців (ревматологів, ортопедів-травматологів, офтальмологів, гастроентерологів, нефрологів, неврологів, психіатрів) з різних міст України. Окремі секції було присвячено ураженню церебральних судин та нирок при ревматичних захворюваннях. В форматі клінічного семінару «Актуальні питання курації ревматологічних хворих» було представлено та обговорено особливості ведення ревматологічних хворих з окремими нозологіями. Більшість доповідей включали презентацію та обговорення конкретних клінічних випадків. За підсумками конференції було прийнято резолюцію, в якій відображено новітні підходи до діагностики та менеджменту найпоширеніших і/або складних для діагностики захворювань суглобів, системних захворювань сполучної тканини та системних васкулітів.

Кафедра внутрішньої медицини №3