ВІДБУЛАСЯ ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ “ФОРМУЛЮВАННЯ ВИСНОВКІВ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ НАУКОВОЇ РОБОТИ”

24.03.2017

22 березня 2017 року в рамках проекту безперервної наукової освіти в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася лекція на тему «Формулювання висновків за результати наукової роботи».

Захід організовано спільними зусиллями членів СНТ імені О.А. Киселя та відділом наукової роботи студентів науково-дослідної частини НМУ в рамках циклу «Правила оформлення наукових статей до публікації в Україні та в журналах індексованих Thompson Reuters і Scopus». Лекцію підготував начальник науково-дослідної частини НМУ Андрій Дінець.

Викладений матеріал лекції був гармонійним продовженням попередніх лекцій щодо обрання методів дослідження та описання його результатів. Було викладено принципи оформлення, написання та подання висновків наукової роботи з позицій доказовості, практичного застосування та визначення подальших напрямків дослідження. Також зазначалися певні аспекти лінгвістичного оформлення висновків в науковій мові.

Висновки, як заключна частина наукової статті, розглядалися як збоку автора, так і читача. Цей підхід дозволив не лише покращити розуміння процесу написання, а й допоможе у формування критичного мислення при читанні наукової літератури. Матеріал лекції студенти обговорювали під час дискусії. Отримані слухачами знання, стануть в пригоді при написанні наукових статей, а також при підготовці різноманітних доповідей та у клінічній практиці.

Науково-дослідна частина