ВІДБУЛАСЯ ЛЕКЦІЯ ВСЕСВІТНЬО ВІДОМОГО ПЛАСТИЧНОГО ХІРУРГА З США – ЧАРЛЬЗА ХСУ

29.09.2017

28 вересня 2017 року в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася зустріч всесвітньо відомого пластичного хірурга, випускника Гарвардського університету Чарльза Хсу з університетською спільнотою НМУ.

На зустріч, яка була організована кафедрою хірургії №4 та ГО «Клуб пластичних хірургів» завітали: перший проректор з науково-педагогічної роботи , член-кореспондент НАПН України, професор Ярослав Цехмістер, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, завідувач кафедри хірургії №4, професор Володимир Мішалов, завідувач кафедри гігієни та екології №2, академік НАМН України Олександр Яворовський, професор кафедри хірургії №4 Василь Храпач, а також молоді науковці університету та члени Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя.

За словами проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професора Олесі Линовицької, вже стало гарною традицією у стінах університету зустрічати відомих вчених, фахівців та науковців з різних країн світу. «Сьогодні наш гість – викладач Каліфорнійського університету, відомий пластичний хірург. Чарльз Хсу пройшов зірковий шлях навчання: закінчив медичну школу Гарварда, резидентуру у Стенфордському університеті, де працював викладачем та був нагороджений як кращий викладач за викладацьку роботу зі студентами», – розповіла професор Олеся Линовицька.

Чарльз Хсу прочитав присутнім лекцію про пластичну хірургію та розповів про навчання лікаря у Сполучених Штатах Америки. Науковець поділився своїм досвідом роботи у відомих клініках Америки з естетичної та косметологічної хірургії, а також з хірургії опіків та реконструкції. Розповів як важко навчатися лікарю, адже в США навчання медика триває понад 10 років – 4 роки навчання в коледжі, 4 роки – в медичній школі, 3-7 років медики навчаються в резидентатурі, а потім – післядиломна освіта. Характерно, що 1-й рік навчання інтернів в США – це лише догляд за пацієнтами, 2-й – робота в операційній під наглядом професора, а вже з 3 року – резидент може оперувати самостійно чи асистувати. Чарльз Хсу також презентував студентам нові тренди в реконструктивній та естетичній пластичній хірургії та навів статистичні дані щодо кількості таких втручань серед громадян США. Після лекцій, які викликали жваву дискусію серед студентів Чарльз Хсу відповів на усі запитання. Також гість отримав подарунок від кафедри хірургії №4 – українську вишиванку.

Прес-центр