ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ПИТАНЬ ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ»

29.01.2018

26 січня 2018 року на базі опорної кафедри гігієни та екології №2 імені О.О.Богомольця відбулася нарада фахівців, відповідальних за викладання навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» у вищих медичних навчальних закладах України, в якій взяли участь викладачі вищих медичних закладів України та співробітники науково-дослідних інститутів.

З вітальним словом від ректора НМУ імені О.О.Богомольця, професора Катерини Амосової до учасників заходу виступив проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку НМУ професор Олександр Никитюк. Він звернувся до присутніх з побажаннями плідної роботи та наголосив на необхідність розробки сучасних примірних навчальних планів в умовах інтеграції вітчизняної вищої школи в європейський освітній простір, а також на необхідності суттєвого урізноманітнення форми проведення освітнього процесу.

Нарада з питань викладання навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» проходить уже вдруге на базі кафедри гігієни та екології №2.  Про результати попереднього засідання та плани на наступний рік розповів академік НАМН України, професор Олександр Яворовський. «Минулого року ми працювали дуже плідно і було прийнято рішення згідно з яким розпочали підготовку до видання підручника нового покоління, який відповідатиме європейським і світовим напрямкам. Але головним підсумком минулорічної наради було затвердження і відповідно видання Типової навчальної програми для студентів всіх медичних вишів країни, яка дозволяє уніфіковано викладати дисципліну охорони праці. Крім того, ми розглядали цей документ в розрізі викладання охорони праці в медичній галузі для студентів спеціальності «Медицина». А вже в цьому році ми розглядаємо і затверджуємо проект такого ж документу для викладання дисципліни стоматологам»,- зазначив Олександр Яворовський.

У виступах учасників наради широко обговорювався проект примірної програми для студентів 3-го курсу з дисципліни «Охорона праці в галузі» для студентів за спеціальністю стоматологія, а також питання створення навчально-методичного супроводу викладання та шляхи підвищення мотивації вивчення студентами дисциплін «Безпека життєдіяльності» і «Охорона праці в галузі». Також серед основних питань, розглянутих під час наради, наголошувалося на створенні збірника ситуаційних задач взятих з реального життя і тестових завдань до створення якого долучатимуться всі медичні виші.

За результатами наради, учасниками засідання було прийнято відповідне рішення із завданнями на 2018 рік.

Прес-центр