ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ НМУ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ ІНДІЇ В УКРАЇНІ

15.11.2017

Кількість іноземних студентів – показник успішності вищого навчального закладу у світовому освітньо-науковому просторі. В 2017 році на перший курс до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вступило 930 іноземних громадян з 48 країн світу. Збільшення кількості іноземних студентів ставить перед університетом нові завдання, які в першу чергу, спрямовані на створення умов для швидкої та успішної соціокультурної адаптації до нових умов університетського життя в чужій країні.

Важлива складова формування міжкультурної інтеграції – це проведення заходів, які присвячені знайомству з культурою тих країн, представники якої навчаються в НМУ. Зазвичай, ініціаторами проведення “Днів національної культури” виступають студенти, їх активно підтримують викладачі, співробітники деканату по роботі з іноземними студентами, адміністрація університету та посольства країн. Минулого року, вперше в Університеті був проведений “День індійської культури”. В цьому році 8 грудня заплановано проведення заходу “Таємничий світ Індії”. Наразі в Університеті навчається 649 студентів з Індії, з них 364 – першокурсники.

Напередодні, в Посольстві Індії відбулася зустріч індійського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні Пана Маноджа Кумара Бхарті з проректором з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи Олесею Линовицькою та співробітником відділу міжнародних зв’язків Богданом Носачем щодо підготовка до проведення свята в НМУ «Таємничий світ Індії». Під час зустрічі сторони обговорили питання навчання студентів з Індії та програму проведення заходу «Таємничий світ Індії». Пан Манодж Кумар Мхарті підтримав ініціативу та обіцяв допомогу посольства в організації заходу.

Відділ міжнародних зв’язків