ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

10.04.2017

7 квітня 2017 року в адміністративному корпусі НМУ імені О.О.Богомольця відбулося засідання Наглядової ради Університету.

Роботу засідання очолив голова Наглядової ради – видатний громадський діяч, лікар, письменник, публіцист, дипломат, доктор медичних наук, почесний доктор медицини НМУ, професор Юрій Щербак. Участь у ньому взяли: член Наглядової ради професор Любомир Пиріг, член-кореспондент НАН України, академік НАМН України, а також проректори, декани факультетів, голови студрад факультетів, керівники структурних підрозділів та студентський актив університету.

Під час засідання Наглядової ради учасники заслухали звіт ректора, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової «Про основні результати діяльності НМУ імені О.О. Богомольця в 2016 р.». У доповіді ректор акцентувала увагу на питаннях кадрового забезпечення, виборів голови Студентського парламенту та голів студрад факультетів, результатах іспиту КРОК-2, академічній заборгованості, внутрішньому аудиті роботи підрозділів НМУ. Також ректор презентувала затверджене Положення про відпрацювання навчальних занять, інформацію щодо запровадження АСУ «Електронний деканат», роботу щодо реформування та розбудови інфраструктури Стоматологічного медичного центру.

Також відбулися виступи співголови Антикорупційного комітету Університету, старшого лаборанта кафедри хірургії №4 Володимира Моторного «Інформація щодо результатів роботи Антикорупційного комітету НМУ імені О.О. Богомольця в 2016 р.»; студента 6 курсу медичного факультету, голови Парламенту іноземних студентів Фаріда Алієва «Інформація щодо навчання та проживання іноземних студентів в НМУ імені О.О. Богомольця» та проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, доктора філософських наук, професора Олесі Линовицької «Міжнародне співробітництво як пріоритетний напрям стратегічного розвитку Університету та інтеграції до світового науково-освітнього простору».

За результатами засідання Наглядової ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця були прийняті рішення:

Звіт ректора, член-кореспондента НАМН України, професора К.М. Амосової «Про основні результати діяльності НМУ імені О.О. Богомольця в 2016 р.» схвалити в цілому.

Доповіді проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, доктора філософських наук, професора О.В. Линовицької «Міжнародне співробітництво як пріоритетний напрям стратегічного розвитку Університету та інтеграції до світового науково-освітнього простору», співголови Антикорупційного комітету Університету, старшого лаборанта кафедри хірургії №4 В.П. Моторного «Інформація щодо результатів роботи Антикорупційного комітету НМУ імені О.О. Богомольця в 2016 р.» та студента 6 курсу медичного факультету, голови Парламенту іноземних студентів Ф. Алієва «Інформація щодо навчання та проживання іноземних студентів в НМУ імені О.О. Богомольця» взяти до відома.

Схвалити подальше запровадження в НМУ імені О.О. Богомольця етичного кодексу та засад академічної доброчесності серед студентів та молодих викладачів.

Продовжити системну роботу щодо міжнародного співробітництва як стратегічного напрямку розвитку НМУ імені О.О. Богомольця, зокрема розширити партнерські зв’язки з провідними університетами світу, збільшити участь у проектах і грантах, академічну мобільність студентів і викладачів, покращити комунікації з посольствами тих країн, студенти яких навчаються в НМУ, підвищити вимоги до відбору іноземних студентів на навчання та удосконалити його механізм.

Прес-центр

ЗВІТ РЕКТОРА, ПРОФЕСОРА КАТЕРИНИ АМОСОВОЇ «ПРО ОСНОВНІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ В 2016 Р.»

ПРОРЕКТОР З МІЖНАРОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ ТА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ ОЛЕСЯ ЛИНОВИЦЬКА «МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ЯК ПРІОРИТЕТНИЙ НАПРЯМ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ УНІВЕРСИТЕТУ ТА ІНТЕГРАЦІЇ ДО СВІТОВОГО НАУКОВО-ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ»