ПРОЙШЛИ ПЕРШІ ПРОФЕСІЙНІ СПОРТИВНІ ЗМАГАННЯ CROSSFIT FIGHT

19.06.2018

16 червня 2018 року в спорткомплексі Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця пройшли перші професійні спортивні змагання “Crossfit fight” серед хлопців і дівчат. Організаторами події виступили Радюк Роман – автор ідеї та головний тренер, а також Багірова Айнур, Грищук Євгеній та Музичко Дмитро.

За звання найкращих змагалися 12 хлопців і 11 дівчат. Кожен виборював перемогу у п’яти комплексах вправ. Усі комплекси було складено таким чином, щоб учасники змогли проявити себе з різних сторін, а вправи в комплексах не повторювались. За сумою набраних балів в усіх комплексах і визначався переможець.

За правильність виконання вправ, прозорість оцінювання та підрахунок результатів відповідали судді. До кожного учасника було прикріплено по 1 судді, які, для уникнення підтримки «свого» учасника, змінювалися між собою. Усі результати судді вносили до бланків учасників, а результати після кожного комплексу записувались на табло, тож учасники могли підійти подивитись свої результати та оскаржити їх. В такому випадку учаснику давався час для відпочинку і він мав змогу пройти комплекс ще раз.

Кожного учасника прийшли підтримати його друзі, рідні та близькі, тому в залі можна було чути постійну підтримку того чи іншого учасника. І, щоб розважити глядачів та відволікти від постійної напруги учасників, для всіх було підготовано конкурси зі спортивними призами та атрибутикою заходу, а також запальні виступи групи підтримки та вокалістів університету. Усі комплекси також супроводжувалися ритмічною музикою, яка підіймала в учасниках дух до перемоги.

“Crossfit fight” зацікавив не тільки студентів, а й таких відомих особистостей, як Щербина Юрій Володимирович – майстер гирьового спорту, президент федерації гирьового спорту України та міжнародної федерації гирьового спорту, головний тренер збірної команди України з гирьового спорту полковник українського козацтва. Юрій Володимирович побажав удачі, сили та витривалості всім учасникам. Гостем був Кравченко Олександр – засновник “Crossfit banda” гуру кросфіту в Україні. Олександр зазначив, наскільки важливо залучати молодь до спорту у наш час і висловив подяку організаторам за таке масштабне дійство. Також підтримати студентів завітала професор Амосова Катерина Миколаївна, яка була присутня і на минулих змаганнях з кросфіту, та побажала організаторам й надалі підтримувати спортивний дух студентів НМУ та досягати нових успіхів.

За результатами усіх етапів змагань 1 місце серед хлопців виборов переможець минулого “Crossfit fight” Миколюк Назарій, студент Стоматологічного факультету, 2 місце посів Дубовик Владислав, також студент Стоматологічного факультету, а третє місце зайняв Котлубей Ян, студент НУФВСУ, який, до речі, був представником іншого університету, але захотів взяти участь у перших змаганнях з кросфіту.

Серед дівчат ситуація виявилась цікавіша. За 1 місце боролися Семенюк Крістіна та Вихренко Анастасія, які, за підсумком, отримали однакову кількість балів. Тому для них було створено додатковий комплекс, за результатом якого і визначали володаря 1 та 2 місця. Місця поділились таким чином: перше посіла Семенюк Крістіна, студентка 1 Медичного факультету, друге – Вихренко Анастасія – представниця 3 Медичного факультету, третє – Коломийченко Руслана, що навчається на 4 Медичному факультеті. Учасники, які посіли 1 і 2 призові місця отримали грошовий приз, а для інших було приготовано спеціальні подарунки від організаторів.

Глядачі, гості та учасники були в захваті від атмосфери, яка панувала протягом усього змагання, а організатори пообіцяли, що ще порадують всіх, хто бажає взяти участь, реваншу чи просто приєднатися до команди студентів “Crossfit fight” з будь-якого куточку нашої столиці і не тільки. Тому, чекайте офіційних новин на сторінках “Crossfit fight” у соціальних мережах, а поки слідкуйте за порадами правильного харчування та тренування від наших тренерів, щоб стати справжнім асом кросфіту до наступних змагань.

Студентський парламент