ВІТАННЯ МІНІСТРА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ О.С. МУСІЯ З НАГОДИ ДНЯ ЗНАНЬ

20.08.2014
Шановні першокурсники, викладачі та студенти вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів України!
 
Щиросердечно вітаю вас з Днем Знань. Цей день об'єднує усю нашу країну, яка у котрий раз за багатовікову історію захищає свою незалежність та європейське майбутнє. Нині слова Мир та Незалежність набули для нас усіх особливої цінності, життєвої важливості.
Усім медикам та особливо тим, хто вперше прийде до студентських аудиторій, необхідно усвідомити значення досконалих знань та умінь лікарів і медичних сестер, від яких залежить життя людей та безпека країни. Сучасний лікар повинен мати фундаментальні знання, постійно їх удосконалювати та володіти новітніми методами профілактики захворювань та їх лікування. Особливого значення зараз набуває військова медицина та медицина катастроф.
Хай прикладом патріотизму, милосердя та гуманізму, відданості своїй благородній професії стануть для Вас, наша молода зміно, медичні працівники та волонтери, які на Майдані та у зоні антитерористичної операції ціною власного здоров'я та життя рятували та рятують наших захисників.
Понад 24 тисячі першокурсників долучаються до багатотисячної родини вищої медичної школи цього року. Я переконаний, що вітчизняна медицина отримає гідне поповнення. Я вірю, що ви прийдете працювати у нову систему охорони здоров'я, побудову якої розпочинає Міністерство охорони здоров'я України спільно з громадськістю.
Збережіть у душі прекрасний вислів Батька медицини Гіппократа: «Медицина воістину є найблагороднішим зі всіх мистецтв» та завжди пам'ятайте про Честь білого халата.
Найтепліші слова подяки адресую педагогам, які віддають свої знання та уміння майбутнім поколінням медиків та провізорів.
Бажаю усім студентам, викладачам і професорам вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів творчої наснаги, вагомих здобутків у праці та навчанні на благо Батьківщини та охорони здоров'я українського народу, мирного неба!
 
Слава Україні!


Міністр охорони здоров'я України


Олег МУСІЙ