ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЗАВТРА.UA»

19.06.2017

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – найбільша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді в Україні, яка є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти та науки. Головною метою є надання талановитим українським студентам фінансової підтримки для продовження освіти та реалізації власних проектів, налагодження нових зв’язків,  спілкування, обмін досвідом та інформацією.

Стипендіати програми відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності.

Результат конкурсу 2016/2017 навчального року  став одним з найуспішніших за останні роки для студентів НМУ імені О.О. Богомольця. Вперше в конкурсі взяли участь 16 студентів. Згідно з рішенням Правління Благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива» переможцями Конкурсу – 2016/2017 Стипендіальної програми «Завтра.UA» визначено 100 учасників, серед яких 8 – це студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця:

  1. Турук Леся – студентка 6 курсу медичного факультету №2 з конкурсною роботою на тему «Визначення ефективності регенерації периферичного нерву після електричного зварювання епіневрію в експерименті на основі динаміки ЕНМГ показників».
  2. Маранов Андрій – студент 5 курсу медичного факультету №2 з конкурсною роботою на тему «Фармакологічне вивчення наночастинок нуль-валентного заліза як потенційної субстанції для створення антианемічного препарату».
  3. Фролов Сергій – студент 4 курсу медичного факультету №2 з конкурсною роботою на тему «Порівняння підходів до діагностики функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту в римських критеріях III та уніфікованому протоколі».
  4. Гречуха Євгеній – студент 5 курсу медичного факультету №3 з конкурсною роботою на тему «Скринінг артеріального тиску та SpO2 у дітей дошкільного віку».
  5. Вітюк Арсен – студент 6 курсу медичного факультету №2 з конкурсною роботою на тему «Вплив тіаміну та окситіаміну на виживання клітин».
  6. Копцюх Христина – студентка 5 курсу медичного факультету №2 з конкурсною роботою на тему «Радіонуклідна оцінка функціонального стану гепатобіліарної системи при дискінезіях жовчовидільної системи у дітей».
  7. Соколенко Олександр – студент 4 курсу медичного факультету №1 з конкурсною роботою на тему «Бюджетные методы скрининга и предотвращения ГЭРБ среди студентов-медиков или «Скажем  изжоге: НЕТ!».
  8. Кекконен Єлизавета – студентка 4 курсу медичного факультету №2 з конкурсною роботою на тему «Клінічні особливості когнітивних порушень у пацієнтів з поєднанням артеріальної гіпертензії та ішемічної хвороби серця».

Гарні знання та поштовх до наукової та громадської діяльності переможцям дали високопрофесійні та талановиті викладачі Університету.

16 червня 2017 року в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» м. Києва всіх переможців вітали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, народний депутат Мустафа Найєм, лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, головний редактор тижневика «Дзеркало тижня. Україна» Юлія Мостова.

Окрім фінансового заохочення, стипендіати програми мають змогу регулярно відвідувати публічні лекції світових лідерів у Києві, де вони дізнаються про глобальні перспективи та надихаються для власних починань.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо успіхів та наснаги у подальшій науковій та громадській роботі!

 

СНТ імені О.А. Киселя, 
Відділ організаційно-педагогічної роботи
та довузівської підготовки