ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТОМАТОЛОГА!

09.02.2022

Сьогодні, 9 лютого, своє професійне свято відзначають стоматологи, зубні лікарі, дантисти та їхні асистенти, викладачі, студенти, інтерни, випускники профільних медичних учбових закладів.

Невипадково Міжнародний день стоматолога святкують у день пам’яті святої Аполлонії, яку піддали жорстоким тортурам, вимагаючи зречення від християнства. За переказом, 9 лютого 249 року в Александрії її було спалено живцем, а перед стратою кати вирвали їй усі зуби. Відтак, народилася легенда, якщо помолитися святій Аполлонії, то зубний біль вгамується.

Культ Аполлонії швидко поширився Європою, тому ікона із зображенням юної миловидної Аполлонії зі щипцями в руках була майже у кожній церкві. На початку XVIII століття Аполлонія стала покровителькою не лише людей із зубним болем, а й тих, хто покликаний цей біль вгамовувати. Змістом цього свята є висловлення вдячності  стоматологам за їхню роботу та  привернення уваги громадськості до проблем стоматології. До цього свята приурочено низку наукових конференцій, тематичних виставок.

Ніщо не вічне, і зуби, на жаль, не виняток. Від зубних лікарів залежить багато чого. Ця професія в усьому світі дуже затребувана. Чим вища майстерність стоматолога, тим менше неприємних відчуттів отримують пацієнти. І навіть у свій професійний день вони візьмуть інструмент в руки, щоб забезпечити нам гарну посмішку.

Вітаємо колег із Міжнародним днем стоматолога! Щиро Вам дякуємо за професіоналізм і відданість справі. Міцного Вам здоров’я, щастя, удачі і благополуччя.

 

Прес-центр