ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТУ ТРАДИЦІЙНОЇ КИТАЙСЬКОЇ МЕДИЦИНИ (КНР) ДО НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

18.11.2016

17 листопада 2016 р. до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з робочим візитом завітала офіційна делегація Університету традиційної китайської медицини (УТКМ) (провінція Ганьсу, КНР): ректор проф. Li Jin-tian, директор університетської клініки пан Wng Long-de, а також відповідальні за різні напрямки діяльності університету – за фінансові питання, економічний розвиток та міжнародне співробітництво.

У рамках візиту відбулась офіційна зустріч з ректором НМУ проф. Катериною Амосовою, першим проректором з науково-педагогічної роботи, проф. Ярославом Цехмістером, проректором з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи проф. Олесею Линовицькою та начальником відділу міжнародних зв’язків Ганною Малуновою.
НМУ та УТКМ має вже тривалу історію співпраці. У 2013 році нашими університетами була підписана Угода про співробітництво. У процесі реалізації цієї угоди регулярно відбуваються стажування лікарів, інтернів, аспірантів та клінічних ординаторів з НМУ в УТКМ, та лікарів з провінції Ганьсу на клінічних базах нашого університету. Крім того, у межах зазначеної угоди професори з УТКМ приїжджають в НМУ для проведення семінарів з традиційної китайської медицини (рефлексотерапії, акупунктури тощо) для молодих фахівців НМУ.

Під час офіційної зустрічі сторони проаналізували форми вже існуючої співпраці та обговорили деталі перспективних напрямків співробітництва. Зокрема, керівництво УТКМ та НМУ дійшло згоди щодо можливості відкриття навчального центру традиційної китайської медицини на базі НМУ. Такий центр може стати освітньою платформою для поширення знань і набуття практичних вмінь з традиційної китайської медицини завдяки візитам китайських професорів та лікарів для читання лекцій та проведення майстер-класів для молодих вчених і фахівців НМУ.
Також сторони домовилися про організацію та підтримку обміну студентів між університетами у формі літньої виробничої практики.

Відділ міжнародних зв’язків