ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ З ІТАЛІЇ. УПРОВАДЖЕННЯ НОВІТНІХ ЕЛЕКТРОННИХ ТЕХНОЛОГІЇ В МЕДИЧНУ ОСВІТУ

20.06.2018

15 червня 2018 року в рамках міжнародної діяльності Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася зустріч з делегацією з Італії. Головна тема зустрічі: «Інновації технологій занурення у віртуальну реальність та як вони впливають на сучасний світ. Проекція на медичну освіту через технології віртуальної реальності та 360° відео».

Ніколас Томмасіні (International Project Management Ltd., Флоренція) та Маттіа Мікіланджелі (Heuristictec Ltd., Рим) відвідали Університет з метою популяризації сучасних засобів віртуальної реальності та їх використання у навчальних цілях.
Під час зустрічі було обговорено можливі аспекти співпраці, зокрема впровадження технологій віртуальної реальності у навчальний процес, створення платформи для трансляції хірургічних операцій та проведення воркшопу в НМУ імені О.О. Богомольця.

На зустрічі були присутні проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька, доцент кафедри загальної хірургії № 1 Кирило Бурміч, асистент кафедри загальної хірургії № 1 Руслан Цимбалюк, керівник лабораторії комп’ютерного моделювання Стоматологічного медичного центру НМУ Денис Черногорський, начальник відділу міжнародних зв’язків Ганна Малунова, спеціаліст відділу міжнародного розвитку Марія Кузнецова та аспірант кафедри хірургії № 4 Олена Кондакова.

Використання 3D та 360° проектованого цифрового зображення через засоби віртуальної реальності дозволяють користувачам зануритися у віртуальний світ. Спектр використання таких технологій у лікарській практиці та навчальних цілях надзвичайно широкий. Ця технологія може зробити можливими дистанційні медичні огляди, трансляцію хірургічних операцій в реальному часі та зображенні 360° у будь-якій частині світу, а також допомогти студентам-медикам точно відтворювати процедури та покращувати свої навички.

Відділ міжнародних зв’язків