ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ КНР

03.08.2018

1 серпня 2018 р. у межах візиту до Києва задля участі в проведенні Першого міжнародного навчального курсу «Сучасні питання ендопротезування та остеосинтезу» до НМУ завітала делегація з Китайської Народної Республіки. До складу делегації увійшли головні лікарі, хірурги, ортопеди-травматологи військових та багатопрофільних крупних лікарень Китаю, а також представники керівництва NATON Medical Group – провідної китайської компанії з виробництва ортопедичних імплантів та хірургічного обладнання. Від НМУ з делегацією КНР зустрілися проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, завідувач кафедри травматології та ортопедії, професор Олександр Бур’янов, начальник відділу міжнародних зв’язків Ганна Малунова та фахівець відділу міжнародного розвитку Марія Кузнецова.

Проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко привітав від імені адміністрації Університету гостей з Китаю, після чого начальник відділу міжнародних зв’язків Ганна Малунова представила презентацію про діяльність НМУ та історію його співпраці з освітньо‑науковими і лікувальними закладами Китаю.

У ході перемовин сторони обговорили перспективи подальшої співпраці. Зокрема, учасникам зустрічі видалася продуктивною співпраця на післядипломному рівні – проведення спільних курсів підвищення кваліфікації та воркшопів з актуальних питань травматології та ортопедії на засадах інтегративного підходу для лікарів. Представники NATON Medical Group також зауважили, що Навчально-методичний центр NATON Academy має освітню он-лайн платформу для студентів, та регулярно проводить воркшопи для фахівців з різноманітних питань травматології та ортопедії. Сторони визнали перспективною сферою майбутнього співробітництва військову медицину та, зокрема, військову травматологію.

Відділ міжнародних зв’язків,

кафедра травматології та ортопедії