ВІЗИТ ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ДИТЯЧОЇ ХІРУРГІЇ ДО УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ КЛІНІКИ БРНО (ЧЕСЬКА РЕСПУБЛІКА)

18.06.2018

13-14 червня 2018 року співробітники кафедри дитячої хірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – завідувач кафедри, професор Анатолій Левицький та аспірант Микола Доляницький відвідали університетську клініку міста Брно (Чеська Республіка) у рамках наукової програми Scoliosis Research Society (SRS) світового товариства дослідження сколіозу. Під час візиту фахівці НМУ взяли участь в обговоренні наукових досягнень і практичних результатів одного з найскладніших напрямів сучасної вертебрології у дітей – оперативних втручань на хребті. Крім того, відбувся клінічний огляд хворих з обговоренням найцікавіших випадків у університетській дитячій клініці міста Брно.

Професор Анатолій Левицький взяв участь у оперативному втручанні на хребті за участі провідного вертебролога Чеської Республіки, завідувача відділення дитячої ортопедії, професора Мартіна Репко, з приводу сколіотичної деформації з імплантацією конструкцій NovaSpine «що ростуть», які використовуються на теренах України вже другий рік. Ці конструкції дають можливість отримати гарний результат не гальмуючи ріст дитини та не виконуючи повторні оперативні втручання кожні 6 місяців.

Завдяки стрімкому розвитку хірургії хребта у дітей в Україні, стало можливим повернення здоров’я і повноцінного життя, не виїжджаючи за кордон.

Кафедра дитячої хірургії