ВОЛОНТЕРИ СТУДЕНТСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ ВІДВІДАЛИ ДІТЕЙ В ОНКОЦЕНТРІ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ В ПАНСІОНАТІ ВЕТЕРАНІВ ПРАЦІ

08.11.2017

4-5 листопада 2017 року студенти-волонтери, члени Студентського парламенту Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відвідали хворих діток в Київському міському клінічному онкологічному центрі та людей похилого віку, які перебувають в Київському пансіонаті ветеранів праці.

Такі благодійні візити – добра традиція, яку започаткували студенти-медики НМУ. В Київському міському клінічному онкологічному центрі разом з хворими дітками студенти малювали картини, грали в настільні ігри та розповідали захоплюючі історії. Діти з ентузіазмом малювали квіти, гірські пейзажі і проявляли неабиякі здібності та величезний потенціал до мистецтва. На згадку про зустріч в студентів залишилися чудові дитячі картини.

Багато людей з великим задоволенням допомагають дітям, але часто залишають без уваги людей похилого віку, які через життєві обставини позбавлені сімейного затишку. Візит студентів у будинок для людей похилого віку був приємною несподіванкою. У кожного з мешканців Київського пансіонату ветеранів праці своя особиста драма. «Є безліч життєвих стежок, які приводять людей саме сюди: дехто приходить, бо стає непотрібним рідним чи взагалі втрачає родину, інші — не мають житла чи настільки хворі, що потребують постійного медичного догляду. А є й такі, які шукають тут спокою від життєвої метушні, – розповів активіст СП Дмитро Музичко. Мешканці Київського пансіонату ветеранів праці радо зустрічали гостей, з нетерпінням очікували на теплу розмову та увагу.

Активісти Студентського парламенту сподіваються, що про хворих діток та літніх людей згадуватимуть не лише на свята, а пам’ятатимуть щоденно; щоб вони не почували себе забутими та покинутими, а знали, що – потрібні та важливі для суспільства. Студенти запевнили, що такі благодійні акції стануть традиційними.

Студентський парламент