ВПРОВАДЖЕННЯ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗДОРОВОГО СТАРІННЯ В ПРАКТИЧНУ ДІЯЛЬНІСТЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

20.11.2017

Фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у співпраці з Бюро ВООЗ в Україні розробили навчальний курс для лікарів первинної ланки охорони здоров’я щодо особливостей ведення пацієнтів старших вікових груп. Навчальний курс має чітку профілактичну спрямованість і передбачає підтримку способу життя для забезпечення здорового старіння та функціональної здатності пацієнтів, корекцію чинників ризику захворювань, удосконалення медичного обслуговування людей літнього віку. Програма навчального курсу реалізується в низці ВНЗ України у вигляді циклів тематичного удосконалення для фахівців первинної ланки охорони здоров’я та шляхом проведення тренінгів у пілотних областях і включає лекції та практичні заняття.

13-15 листопада 2017 року тренінг було проведено у м. Дніпро для лікарів загальної практики-сімейної медицини, які проходять передатестаційний цикл у державному закладі «Дніпропетровська медична академія МОЗ України». З вітальним словом до учасників тренінгу звернулася національний фахівець Бюро ВООЗ в Україні Король Н.О. Завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця, професор Грузєва Т.С., як один з розробників курсу і координатор його реалізації, відкрила навчальну програму тренінгу та провела частину лекційних і практичних занять.

У реалізації курсу беруть участь також викладачі Харківського національного медичного університету, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України». Слухачі висловили високу зацікавленість тематикою тренінгу та задоволеність високим рівнем читання лекцій і проведення практичних занять про що свідчать результати анонімного анкетування учасників по завершенню тренінгу. Бюро ВООЗ в Україні планує подальшу імплементацію розробленого курсу в різних регіонах України.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я