ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2016: ДЕНЬ ДВАНАДЦЯТИЙ

25.07.2016

СЛОВО АБІТУРІЄНТАМ: 

Інна Цибалова, м. Маріуполь, учасник АТО «Ще кілька днів тому була на передовій у зоні АТО, а сьогодні складаю екзамен в затишній аудиторії університету. Незвична ситуація після року служби в армії. В той же час думаю, що заради цього спокою та миру воюють на сході мої побратими. Я була мобілізована відразу після закінчення Бердичівського медичного коледжу. Служила стрілком-санітаром, а згодом операційною медсестрою . Я дуже вдячна своєму наставнику, військовому хірургу М.М. Денисюку (до ручі випускнику НМУ), який допоміг мені у професійному становленні та пройти психологічну адаптацію в умовах війни. Складу іспит і знову йду на Схід, де на мене чекають. Ворог постійно проводить обстріли українських позицій та диверсійні групи постійно намагаються проникнути на нашу територію. Під час цих жорстоких протистоянь наші бійці отримують поранення. Моє завдання надати їм першу невідкладну допомогу, стабілізувати їхній стан і якнайшвидше відправити до військового госпіталю. Через місяць мене демобілізують і я хочу продовжувати медичну освіту, щоб згодом стати кваліфікованим лікарем».

 

 

Аліна Куценко, с.Демидів, Київська обл. «Після закінчення медичного коледжу уже 3 роки працюю операційною медсестрою в одному з київських пологових будинків і вже зрозуміла, що хірург моє справжнє покликання. Якщо стану студенткою університету, то хочу й надалі пов’язувати практичну медицину і навчання у виші. Впевнена, що набутий досвід і прагнення до самовдосконалення будуть запорукою моєї мрії».

 

 

 

 

 

 

 

Михайло Мощинський, м.Київ. «Сьогодні я – фельдшер невідкладної допомоги в Києві. Це моя друга спроба стати студентом Національного медичного університету. Сподіваюся, що в цьому році мені пощастить тому, що я посилено готувався, вивчав базові науки. І сьогодні я вважаю, що добре підготовлений продовжувати медичну освіту в Університеті».

 

 

 

 

 

 

 

Прес-центр