ВИПУСК 1971 РОКУ: ЗУСТРІЧ ЧЕРЕЗ 45 РОКІВ

09.06.2016

3 червня 2016 року в аудиторії № 2 імені А.В. Корчака-Чепурківського відбулася чергова восьма зустріч лікарів, присвячена 45-річчю закінчення санітарно-гігієнічного факультету Київського медичного інституту в 1971 році.

На жаль, третя така зустріч, присвячена відповідному 15-річному ювілею 1986 року, не відбулася у зв’язку з аварією на ЧАЕС. Цього разу в аудиторії зібрались 36, вже сивочолих, випускників КМІ, які прибули на зустріч з Києва та області, Чернігівської, Житомирської, Тернопільської, Кіровоградської, Одеської, Харківської та інших областей України. Зустріч пройшла в теплій дружній обстановці, за можливість зустрітися в стінах альма матер всі присутні в аудиторії висловили слова щирої вдячності адміністрації НМУ на чолі з ректором Університету член-кореспондентом НАМН України проф. К.М. Амосовою.

Випускники 1971 року хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять своїх колег-однокурсників, багато з яких вже пішли у вічність. Виступаючі теплими словами згадали своїх вчителів, професорів М.С. Спірова, Ю.В. Шаніна, М.І Зазибіна, С.С. Дяченка, І.М. Моргунова, Г.Х. Шахбазяна, І.С. Слєпушкіну, Р.І. Малихіну, В.С. Нестерова, Й.Г. Туровця та інших; ректорів В.І. Мілько й С.С. Лаврика, своїх перших деканів – професорів Р.Д. Габовича та І.Д. Хороша. З особливою теплотою та вдячністю згадали про свого декана, завідувача кафедри комунальної гігієни професора Є.Г. Гончарука – «генерала», як його називали студенти, заступника декана, доцента І.М. Макаренка та інших вчителів не лише санітарно-гігієнічного факультету, а й КМІ в цілому, які навчили випускників санітарно-гігієнічного факультету гігієнічному мисленню, служити профілактиці та пропагуванню здорового способу життя.

Кожні п’ять років у першу суботу червня до Києва в університет на традиційну зустріч приїздять випускники і альма матер завжди радо їх вітає.

До нових зустрічей!