«Я ХОЧУ ЧУТИ» – ДЕНЬ КОХЛЕАРНОГО ІМПЛАНТА В УКРАЇНІ

16.05.2018

З 14 по 18 травня в Україні відзначають День кохлеарного імпланта та День гарного слуху. Другий рік поспіль в травні в багатьох містах країни проходять заходи «Я хочу чути». В Києві така подія відбулася 13 травня та об’єднала близько 150 учасників. Захід організували та проводили волонтери, батьки дітей з порушеннями слуху, представники громадських організацій для дітей з порушеннями слуху та їхніх батьків, представники компаній-виробників імплантів. «Що таке кохлеарний імплант та чим він відрізняється від слухового апарату? Як саме його носять і як він може допомогти людям, що погано чують або не чують взагалі?» – на ці та багато інших запитань під час заходу відповідали експерти з кохлеарної імплантації та порушень слуху.

«Кожна сім’я хоче, щоб дитина спілкувалась рідною мовою родини і це чудово, що у сімей зараз є вибір. Нечуючим, які живуть в нечуючих сім’ях спілкування відбувається жестовою мовою, вона є рідною. Нечуючим, що живуть в чуючих сім’ях, важливо оволодіти мовою – рідною для їх сім’ї і завдяки кохлеарним імплантат та СА, реабілітації можливо оволодіти рідною мовою, що ми і успішно робимо в нашій кохлеарній сім’ї» – розповіла співорганізатор заходу Наталя Мокрій, мама дівчини з порушенням слуху.

Студенти-педіатри разом із своїми друзями взяли активну участь, як волонтери, в проведенні благодійного заходу «Я хочу чути». В програмі свята були: аквагрим, ляльковий театр, веселі старти, хімічне шоу (Наталія Манесик), хендмейд проект «Весь всесвіт – мій дім» (Ольга Волкова), лекція з ейдетики (Олена Калачикова) та дитячий концерт за участі дітей із встановленими кохлеарними імплантами.

Діти, батьки, організатори і волонтери, які перебували на святі знайомились, спілкувались, весело і з користю проводили час. Кожен бажаючий мав змогу показати свої таланти. Дитячий концерт, на якому діти з порушенням слуху співали, розповідали вірші, танцювали, грали на сопілці, саксафоні вразив усіх присутніх. Учасники акції запустили у небо повітряні кульки, як символ того, що ми чуємо.

«Ми чуємо світ і, хай світ почує нас» – основне гасло благодійного заходу «Я хочу чути».

 

Деканат медичного факультету №3