Я НЕ ТРИМАЮСЯ ЗА КРІСЛО, Я ПОБОЮЮСЯ ЧИСТОК В УНІВЕРСИТЕТІ, – К. АМОСОВА

03.04.2018

Міністерство охорони здоров’я України своїм наказом достроково розірвало контракт і звільнило ректора Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерину Амосову. Наказ був сьогодні доведений до доктора Амосової з врученням копій відповідних документів. Як зазначається в тексті наказу, причиною такого рішення МОЗ стали висновки комісії, яка визнала роботу ректора НМУ у 2017 році незадовільною.

Катерина Амосова назвала такі дії чиновників Міністерства охорони здоров’я України безпрецедентними, аналогів яким не було за всю історію вітчизняної системи медичної освіти.

“Мною і усією командою університету був своєчасно підготовлений і представлений звіт про нашу роботу у ВНЗ за 2017 рік. Він був затверджений на конференції трудового колективу НМУ та засіданні опікунської ради університету. Підтримана і лінія перспективного розвитку нашого навчального закладу. Звіт, який протягом двох місяців не викликав запитань, був направлений і в наше профільне міністерство. Тепер же пред’явлені не тільки голослівні звинувачення за минулий рік, а й за період з 2014 по 2016 роки. Це при тому, що в минулому році, вже після перевірок, звіт ректора за 2016 рік був прийнятий МОЗ”, – підкреслила Катерина Амосова.

До речі, в аргументах МОЗу, наданих в наказі про розрив контракту з ректором ні слова не говориться про “Крок-1”, який раніше був причиною її звільнення з посади. Ректор особливо підкреслила той факт, що звинувачуючи її в ігноруванні розпорядження прибути в міністерство на засідання комісії для персонального звіту за 2017 рік, чиновники МОЗ просто проігнорували власне розпорядження. Цим документом Амосова, на період роботи комісії, була відсторонена від виконання функціональних обов’язків. І, на переконання ректора, вона просто не мала юридичного права подати звіт діяльності ВНЗ за 2017 рік.

“Я ні в якій мірі не тримаюся за “крісло” ректора! У мене – досить роботи, як в науковій сфері, так і як практикуючого лікаря. Єдине, за що я побоююся, що після мого протиправного звільнення, нав’язаний університету керівник влаштує в НМУ тотальні чистки, які звернуть всі демократичні процеси в нашому ВНЗ”, – резюмувала Катерина Амосова.

Ректор Амосова, згідно з наказом МОЗ, буде виконувати свої обов’язки до 16 квітня. За її словами, вона збирається оскаржити своє звільнення. Найближчим часом Катерина Амосова разом з адвокатами підготує відповідний позов, і буде відстоювати свої права в судових інстанціях.

Джерело: Українські новини