ЯК ОБРАТИ ВИДАННЯ ДЛЯ ПУБЛІКАЦІЇ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ? МОЖЛИВОСТІ ПЛАТФОРМИ WEB OF SCIENCE

05.12.2016

5 грудня 2016 року в санітарно-гігієнічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся семінар «Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень».

Фахівець з навчання Thomson Reuters, спеціаліст з навчання інтелектуальна власність та наукові дослідження, кандидат біологічних наук Ірина Тихонкова розповідала про можливості платформи Web of Science яка є своєрідним «ситом» та вибирає з усієї кількості наукових журналів лише найцитованіші та ті, які мають Impact Factor – основний показник впливовості видання, який визначається співвідношенням цитування до кількості статей.

Лектор розповіла як з легкістю знайти актуальні публікації за певною темою, правильно оформити статтю відповідно до вимог певного видання, в яких журналах краще публікувати роботу, як вберегтися від хижацьких видань, а також про те, як не розгубитися в світі науковців.

На семінарі розглядалися практичні питання роботи з інформаційною платформою Web of Science, її основною колекцію найвпливовіших видань Web of Science Core Collection, аналітичними інструментами Journal Citation Report та Essential Science Indicators, програму для роботи з бібліографією EndNote Online та ідентифікаторами науковця ResearcherID та Orcid.

Ірина Тихонкова наголосила, що стаття науковця – це вклад в світову науку, і її повинні прочитати ті дослідники, які займаються даною тематикою, а платформа Web of Science створена для того аби допомогти науковцям заявити про свої дослідження не лише в українських, а й на сторінках впливових наукових виданнь, які входять в 1% за показником впливовості.

Прес-центр

МОЖЛИВОСТІ ПЛАТФОРМИ WEB OF SCIENCE ДЛЯ ЯКІСНИХ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ