ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ БІОЕТИЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ

03.07.2018

2 липня під головуванням професора Євгена Шепетька відбулося заключне у 2017/2018 навчальному році засідання Комісії з питань біоетичної експертизи при НМУ імені О.О. Богомольця. Розглянуто 7 протоколів досліджень та заслухано доповіді дисертантів, що планують свою роботу або готуються до захисту дисертацій.

Професор Євген Шепетько звернув увагу присутніх дисертантів на необхідність більш ретельного аналізу під час оформлення протоколу свого наукового дослідження, у тому числі з точки зору назви, мети та завдань або результатів дисертаційного дослідження.
Відповідальний секретар Комісії доцент Анатолій Єгоренков нагадав, що, згідно з Положенням про роботу Комісії, уперше біоетична експертиза протоколу дослідження проводиться одразу після розгляду та затвердження теми дисертаційного дослідження на рівні кафедри (п. IX Положення про роботу Комісії). А вдруге – безпосередньо перед захистом дисертації, коли дисертант вже може надати Комісії відповідну довідку антиплагіатної перевірки тексту дисертації.

У кінці засідання з метою подальшого підвищення ефективності роботи Комісії з питань біоетичної експертизи, пошуку додаткових критеріїв експертного оцінювання протоколу дослідження, було проведено анонімне анкетування присутніх дисертантів стосовно змісту та алгоритму біоетичної експертизи. Така робота буде проводитися постійно, що забезпечить Комісії зворотний зв’язок з науковим співтовариством Університету.

Комісія з питань біоетичної експертизи