ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ НА МІСЦЯ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ

07.08.2017

7 серпня 2017 року в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося заключне засідання Приймальної комісії НМУ щодо зарахування на місця державного замовлення під головування ректора, професора Катерини Амосової.

Про попередні підсумки прийому та зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення розповів заступник голови Приймальної комісії, професор Олександр Науменко. «Ще до початку вступної кампанія 2017 року була проведена велика профорієнтаційна робота, в НМУ відбувалися Дні відкритих дверей, зустрічі з випускниками шкіл, коледжів. Постійно діяв телефон гарячої лінії і кожен абітурієнт міг отримати вичерпну відповідь на будь-яке питання, яке стосувалося вступу в Університет. Серед абітурієнтів також проводилось анкетування. Особливостями цьогорічної вступної кампанії стали: встановлення 140 прохідних балів для спеціальностей медицина, стоматологія, педіатрія; вперше проводився набір на спеціальність «фізична реабілітація, ерготерапія» за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», максимальний конкурсний бал – 200. Серед нововведень – запровадження сільського коефіцієнту для даної категорії абітурієнтів, а також подання 9 заяв на 4 спеціальності (в порівнянні з минулим роком – 10 на 5 спеціальностей). Також, відповідно до інструктивних матеріалів МОН України та Умов прийому, ми надавали абітурієнтам можливість створювати свій електронний кабінет безпосередньо на території Університету. Призерам олімпіад, які були нагородженні дипломами І-ІІ ступеня додавалось додаткових 10 балів до конкурсного балу. Прийом до НМУ відбувався також за результатами вступних іспитів для тих категорій абітурієнтів, які мали на це право», – сказав професор Олександр Науменко.

На місцях державного замовлення навчатимуться представники з усіх областей України, а мінімальні бали вже зарахованих на бюджетну форму навчання у 82 осіб – 170-179, а у більшості вступників (а це 70%) від 180 до 200 балів.

Прес-центр