ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ-СЕМІНАРУ«ПРОБЛЕМИ БІОЕТИКИ ТА ФІЗИКИ ЖИВОГО»

18.06.2018

14.06.2018 року відбулося заключне засідання школи-семінару на тему «Етика земського лікаря: від В.Ф. Войно-Ясенецького до сьогодення» (науковий керівник школи-семінару доцент Єгоренков А.І.).

Під час засідання у приміщенні Національного музею медицини України відбулися виступи фахівців з біоетики та історії медицини, переглядались відео-презентації. Також керівник науково-методичного відділу музею медицини В.Д. Догузов провів медико-історичну екскурсію на тему семінару.

Також в ході засідання відбулося обговорення актуальних для сучасної реформи медицини та освіти питань, зокрема етична концепція, що відповідає сучасним європейським стандартам розвитку медицини та медичної освіти в Україні; використання історичного досвіду розвитку медичної етики в України в сучасних умовах; значення медико-етичної концепції професора медицини В.Ф. Войно-Ясенецького для виховання майбутніх лікарів сучасності тощо.

Заочним учасником семінару був відомий історик медицини, професор Ліхтерман Б.Л. з дискусійною реплікою «… Чи існувала етика земського лікаря ?…». У заході взяли участь студенти-медики, аспіранти та викладачі різних кафедр медичного університету, зокрема, доцент Медведєв В.В., доцент Безштанько М.А., доцент Пащенко В.В., доцент Говоруха О.В. та колеги з інших наукових закладів м. Києва.

Засідання відбулось у творчій та дискусійній атмосфері.

Кафедра медичної і біологічної фізики та інформатики