ЗАСІДАННЯ НА КАФЕДРІ ОПЕРАТИВНОЇ ХІРУРГІЇ ТА ТОПОГРАФІЧНОЇ АНАТОМІЇ В РАМКАХ КВІТНЕВОЇ НАУКОВОЇ СЕСІЇ

24.04.2017

8 квітня 2017 р. на кафедрі оперативної хірургії та топографічної анатомії в рамках Квітневої наукової сесії 2017 відбулось спільне засідання студентських наукових гуртків на тему: “Показання та техніка виконання конікотомії в лікарській практиці”. Участь в засіданні взяли викладачі та гуртківці кафедр оперативної хірургії та топографічної анатомії, оториноларингології, хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії. Засідання було проведено відповідно до сучасних вимог медичної науки: мультидисциплінарного підходу з інтеграцією теоретичних та клінічних спеціальностей та використання сучасного відео-мультимедійного устаткування. Проведення заходу забезпечувалось відділом співпраці наукових гуртків СНТ О.А. імені Киселя.

Відкриваючи засідання доцент кафедри оториноларингології В’ячеслав Дідковський виступив з лекцією на основі сучасних тенденцій в даній області та на інтерпретації клінічних випадків із практики відповідно до тематики засідання. Під час лекції аспекти з власної практики також презентував доцент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Вадим Єфисько.

Практична частина передбачала проведення майстер-класів з прямою відеотрансляцією інтубації трахеї, конікотомії на сформованному і максимально адаптованному тваринному матеріалі. Старости гуртків Анастасія Островська та Дмитро Лябах допомагали всім охочим освоїти відповідні навички на препаратах. Дмитро Дубенко забезпечив відеотрансляцію з використанням бездротової камери та камери бокового фону, яка під час майстер-класу використовувалась як ендоскоп.

Варто зазначити, що це не останній подібний науковий захід, оскільки між гуртками кафедр  є співпраця в рамках мультидисциплінарного підходу до актуальної медичної проблематики.

СНТ імені О.А.Киселя