ЗАСІДАННЯ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

23.02.2018

Сьогодні відбулося чергове засідання Наглядової ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Зустріч проходила під головування відомого громадського та політичного діяча, голови Наглядової ради Юрія Щербака.

У засіданні взяли участь директор ДУ «Інститут нейрохірургії імені академіка А.П. Ромоданова НАМН України, академік НАМН України, Заслужений діяч науки і техніки України, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Євгеній Педаченко; голова Комітету Верховної ради України у закордонних справах Ганна Гопко, а також нові члени Наглядової ради – український громадський діяч, член рад Європейської Ради єврейський общин, Європейського і Світового єврейських конгресів, виконавчий віце-президент Єврейської Конфедерації України та Конгресу національних громад України Йосиф Зісельс; український театральний режисер, художній керівник-директор Київського драматичного театру на Подолі, Лауреат національної премії України імені Т.Г. Шевченка Віталій Малахов. Також були присутні ректор Університету, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова, юрист Анжеліка Сицько та представники ректорату.

Під час засідання учасники заслухали Звіт ректора, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової про результати діяльності Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та виконання умов контракту в 2017 році. Обговорювалися і події, які відбуваються протягом останнього тижня – резонанс щодо зникнення колишньої студентки Мукаддас Насирлаєвої та зрив ліцензійного іспиту «КРОК 1.Стоматологія» для студентів 3 курсу. Члени Наглядової ради засудили ситуацію, заручниками якої стали студенти НМУ та вважають, що Університет правий і юридично, і морально, і у відношенні до своїх студентів. За словами академіка Євгенія Педаченка, питання зникнення дівчини – то питання правоохоронних органів і ми не можемо говорити про те, що не з’ясовано, адже це шлях до спекуляцій.

Учасники засідання дізналися і юридичні аспекти питання щодо зриву Центром тестування при МОЗ України ЛІІ «КРОК.1». За словами адвоката Анжеліки Сицько, відповідальним за те, що іспит не відбувся є МОЗ України, адже саме міністерству підпорядкована ДО «Центр тестування». «Якщо Університет якимось чином не погоджувався наперед сплачувати кошти за неотримані послуги, то ДО «Центр тестування» зобов’язана була надати ці послуги і лише після цього звернутися з пропозицією про їх оплату Університетом», – зауважила Анжеліка Сицько.

За результатами засідання члени Наглядової ради прийняли наступне рішення:
1. Звіт член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової про результати діяльності Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та виконання умов контракту ректором НМУ імені О.О. Богомольця, професором Амосовою К.М. в 2017 році прийняти до відома та схвалити в цілому. Рішення одноголосно підтримали всі члени Наглядової ради. За словами Юрія Щербака, це не означає, що немає недоліків та речей, які потрібно покращувати та вдосконалювати, але це правильний курс та політика керівництва Університету, які члени Наглядової ради підтримують.

2. Висловити повну довіру і підтримку член-кореспонденту НАМН України, професору Амосовій К.М. у виконанні статутних завдань Університету на посаді ректора. «За» це рішення проголосували четверо членів Наглядової ради, один голос голови Комітету Верховної ради України у закордонних справах Ганни Гопко був «проти» .

3. Підтримати всі заходи ініційовані керівництвом Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спрямовані на забезпечення безперебійної роботи закладу і посилити контроль над роботою деканату по роботі з іноземними студентами.

Юрій Щербак наголосив на тому, що він підтримує ректора Катерину Амосову, бо на даний момент дуже важливо підтримати відомого лікаря-кардіолога на яку сконцентровані всі інформаційні атаки деяких чиновників, які мають виключно необгрунтовані претензії.

Прес-центр