ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ НМУ «ПРО ЗАКІНЧЕННЯ ПОДАЧІ ЗАЯВ ВІД АБІТУРІЄНТІВ 2018 РОКУ»

27.07.2018

26 липня 2018 року о 18.00 закінчився прийом заяв від абітурієнтів, які подавали документи до Приймальної комісії Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. А о 18.30 відбулося засідання Приймальної комісії, на якому озвучено результати першого етапу цьогорічної Вступної кампанії до НМУ.

В.о. ректора, член-кореспондент НАПН України, професор Ярослав Цехмістер, звертаючись до членів комісії, подякував за ефективну роботу, яка виконувалась чітко у правовому полі, без жодних скарг і апеляцій з боку учасників вступного процесу. Приймальна комісія НМУ і надалі працюватиме у відповідності до законодавства, яке регламентує процес вступу до закладів вищої освіти, в умовах повної відкритості як для абітурієнтів та їх батьків, так і для суспільства у цілому.

Всього опрацювано 10 375 заяв від абітурієнтів НМУ з різних куточків України. Найбільше вступників – з Київської, Черкаської, Львівської Житомирської, Вінницької, Дніпропетровської областей. При цьогорічних новаціях Вступної кампанії, зокрема, щодо мінімального прохідного балу (150) – це показник, що свідчить про високий рівень довіри до Університету, який вивів НМУ за кількістю заяв від абітурієнтів на перше місце серед закладів вищої медичної освіти України. А середній бал по заявах (174,56) дає впевненість у тому, що студентський колектив НМУ нині отримає якісне поповнення.

Аналізуючи конкурсні показники, відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко, зокрема, наголосив, що поряд з традиційно високим конкурсом на бюджетні місця на спеціальність «Медицина», «Педіатрія», суттєво зростає загальний конкурс на спеціальності «Фармація», “Стоматологія”, також набувають популярності у вступників такі спеціальності, як «Медична психологія», «Фізична терапія, ерготерапія». (Детально ознайомитися з інформацією щодо конкурсних показників можна на сайті НМУ у розділі «Конкурс 2018»).

Юрій Марущенко детально зупинився на організаційних моментах щодо проведення вступних фахових випробовувань, які розпочинаються в НМУ вже 27 липня, та розповів про наступні етапи у роботі Приймальної комісії, терміни оприлюднення списків вступників, рекомендованих до навчання на місця державного замовлення та зарахованих на контрактну форму навчання. (Ознайомитися з детальною інформацією про умови та особливості вступу у 2018 році можна у розділах «Вступна кампанія» та «Вступнику» на сайті Університету, а також у Правилах прийому у 2018 році).

В.о. декана факультету підготовки іноземних громадян доцент Валентина Соручан розповіла про хід Вступної кампанії для іноземних громадян, наголосивши, що цьогоріч показник успішності серед іноземних абітурієнтів НМУ досить високий, а кількість заяв порівняно з минулим роком збільшилась на чверть.

Прес-центр