ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ НМУ: ЗАРАХУВАННЯ НА БЮДЖЕТНУ ФОРМУ НАВЧАННЯ

07.08.2018

Засідання Приймальної комісії, що відбулось 7 серпня, відкрив в.о. ректора Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, член-кореспондент НАПН України, професор Ярослав Цехмістер, який зазначив, що у достатньо непростих умовах нинішньої Вступної кампанії, зокрема, інновацій щодо мінімального прохідного балу (150), НМУ підтвердив статус одного з провідних закладів вищої освіти України.

З детальним аналізом підсумків зарахування на бюджетну форму навчання виступила заступник голови Приймальної комісії, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, яка, зокрема, зазначила про наступне:

«Приймальною комісією НМУ прийнято до розгляду 9004 заяви від абітурієнтів. Найбільша кількість заяв з Київської, Житомирської, Вінницької, Львівської областей.

Щодо конкурсу на місця державного замовлення з урахуванням квот. Всього виділено 88 місць за різними спеціальностями. 25 осіб рекомендовано до вступу ЄДЕБО, а 63 місця було передано на загальний конкурс. Найбільша кількість студентів вступила за квотами на спеціальність «Медицина».

Щодо конкурсної ситуації за спеціальностями у розрізі трьох останніх років. Мінімальний вхідний бал (150), звісно, вплинув на конкурс за напрямками «Медицина», «Педіатрія». Проте маємо зростання конкурсу на «Медичну психологію», «Стоматологію», «Фармацію, промислову фармацію», «Фізичну терапію, ерготерапію».

Щодо прохідних конкурсних балів. Маємо збільшення прохідного конкурсного балу за спеціальністю «Медицина», «Педіатрія».

Щодо надання рекомендацій вступникам через ЄДЕБО за спеціальністю «Медицина». Університет повністю виконав вимогу по рекомендації ЄДЕБО до вступу (740 місць максимального обсягу державного замовлення).

Середній прохідний бал – 179,7. Це друге місце в Україні, перше у закладу вищої освіти, де рекомендацію ЄДЕБО до вступу отримали лише 400 осіб. Разом з тим, на жаль, є низка Університетів, які не виконали обсяг державного замовлення навіть за спеціальністю «Медицина».
За спеціальністю «Педіатрія» на 80 місць державного замовлення у НМУ рекомендовано ЄДЕБО до вступу 80 осіб».

Олена Стеченко акцентувала на високих конкурсних показниках рекомендованих до вступу в НМУ – максимальні 200 балів з «Медицини», «Стоматології», середній конкурсний бал за спеціальностями –187,23 і 186,5 (за квотами), середній бал атестату – 10,68.

НМУ має одні з найкращих показників серед закладів вищої освіти медичного (фармацевтичного) спрямування щодо кількості поданих оригіналів за спеціальностями. Серед 66 осіб, які не донесли оригінали в НМУ за різними спеціальностями, 24 особи залишаються в НМУ на конкурсні пропозиції за спеціальностями, на які розпочинається прийом оригіналів з 8 серпня. У список тих, хто не надав оригінали, потрапили особи не лише з 2 – 3 пріоритетом, а навіть з 4 – 7.

18 студентів, які будуть навчатися на 1 курсі Університету (це представники усіх регіонів України), мають найвищий конкурсний бал – 200. Найбільше їх буде навчатись на спеціальності «Медицина».
За сертифікатами ЗНО 200 балів з біології мають 4 першокурсники, 1 – з української мови, 6 – з хімії.

Відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко повідомив, що за час роботи Приймальної комісії не було жодної скарги чи апеляції, що свідчить про високий професійний рівень її членів і роботу чітко у рамках законодавства, яке регулює вступ до закладів вищої освіти України.
Юрій Марущенко наголосив на важливості наступного етапу Вступної кампанії, який розпочинається вже завтра і триватиме до 16 серпня – прийом оригіналів документів на контрактну форму навчання.

Високу оцінку роботі Приймальної комісії висловив проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко. На засіданні також виступили декан медичного факультету № 4, професор Ігор Пельо, декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко, декан медико-психологічного факультету, професор Мирослава Філоненко, декан медичного факультету № 3 Оксана Виговська.

В.о. ректора Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, член-кореспондент НАПН України, професор Ярослав Цехмістер підписав накази про зарахування студентів на бюджетну форму навчання. Звертаючись до членів Комісії, професор Ярослав Цехмістер закликав до ефективної роботи на завершальному і дуже відповідальному етапі Вступної кампанії і наголосив, що, за попередніми підсумками, студентський колектив НМУ імені О.О.Богомольця цьогоріч отримає якісне поповнення.

Прес-центр