ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ ЩОДО ВНЕСЕННЯ ПРОПОЗИЦІЙ ДО «ПОЛОЖЕННЯ ПРО КЛІНІЧНИЙ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я»

16.06.2017

За дорученням Ректора НМУ імені О.О. Богомольця член-кореспондента НАМН України професора Катерини Амосової, на виконання рішення Вченої Ради НМУ імені О.О. Богомольця від 27 квітня 2017 р., та відповідно до політики НМУ в галузі якості, 13 червня 2017 року в конференц-залі Ректорату під головуванням проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти професора Олександра Науменка відбулося засідання робочої групи щодо внесення пропозицій до «Положення про клінічний лікувально-профілактичний заклад охорони здоров’я».

Члени робочої групи, в тому числі академік НАМН та НАН України професор Фомін П.Д. та член-кореспондент НАМН України професор Глумчер Ф.С. обговорили сучасну нормативну базу щодо взаємодії клінічних кафедр ВМНЗ із лікувально-профілактичними закладами різних форм власності. Особливу увагу члени робочої групи приділили обговоренню Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», введення в дію якого відбудеться 6 листопада 2017 року, обов’язки та відповідальність керівників клінічних кафедр та керівництва ЛПЗ в організації лікувально-діагностичного процесу.
Наступне засідання робочої групи заплановане в найближчий термін після аналізу наданої інформації, консультацій та опрацювання пропозицій на кафедрах та в підрозділах, в тому числі юридичному відділі НМУ.

Відділ лікувально-консультативної роботи