ЗАСІДАННЯ СЕКЦІЇ “ХІРУРГІЯ” В РАМКАХ КВІТНЕВОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ СЕСІЇ

04.05.2018

26 квітня у рамках Квітневої студентської наукової сесії на базі кафедри хірургії №1 в Київській міській клінічній лікарні №18 було проведено спільне засідання секції «Хірургія», організатором якого стали 6 кафедр Національного медичного університету імені О.О. Богомольця: хірургії №1, хірургії №2, хірургії №3, хірургії №4, травматології та ортопедії і урології. До участі було подано 22 студентські наукові роботи – оригінальні дослідження, клінічні випадки та огляди літератури.

Засідання розпочалося із вступного слова завідувача кафедри травматології та ортопедії, наукового консультанта Студентського науково товариства імені О.А. Киселя, д.мед.н., професора Олександра Анатолійовича Бур’янова, який підбадьорив учасників засідання, наголосив на важливості та цікавості міждисциплінарного підходу у навчальній та науковій роботі та побажав плідної роботи.

До складу журі ввійшли – голова журі – д.мед.н, професор, завідувач кафедри хірургії №1 Білянський Л.С., д.мед.н., професор, завідувач кафедри хірургії №2 Безродний Б.Г., д.мед.н., д.мед.н., професор, науковий керівник СНГ кафедри хірургії №4, Храпач В.В., д.мед.н., професор, науковий керівник СНГ кафедри хірургії №3 Шепетько Є.М., доцент, начальник науково-дослідної частини Дінець А.В., Ph.D., к.мед.н., доцент, науковий керівник СНГ кафедри урології Яковлев П.Г., к.мед.н., доцент, науковий керівник СНГ кафедри травматології та ортопедії Задніченко М.О., д.мед.н., доцент Кваша В.П., к.мед.н. Грек В.П. Секретарями секції стали староста СНГ кафедр хірурігії №1 та хірургії №2 Бухенський Андрій, голова Ради СНТ імені О.А. Киселя, староста СНГ кафедр хірургії №4 та урології Ніколаєнко Софія та староста СНГ кафедри травматології та ортопедії Немеровський Євген.

За результатами роботи секції переможцем став Левицький Євгеній Анатолійович з роботою «Зміна кута латерального нахилу при нестабільності наколінка» та отримав можливість представити свою роботу на пленарному засіданні Квітневої наукової студентської сесії, що відбудеться в червні цього року.
Дипломами 1-го ступеня нагороджені:
– Робота «Удосконалення техніки моделювання розвитку капсульної контрактури у щурів», доповідачі Підченко Юрій Дмитрович та Фоменко Нікіта Сергійович.
– «Сучасні технології при наданні допомоги постраждалим з бойовою травмою кінцівок», що була виконана Вакуличем М.В., Д.Р. Близнюк-Ходоровським,  В.М. Лянскорунським, та Дричиком Д.О.
Дипломи 2-го ступеня отримали: «Клінічний випадок множинних ентерокутанних нориць у хворої після видалення придатків матки» Невмержицього Віктора Олександровича, Ніколаєва Ольга Юріївна за роботу «Ендоскопічна резекція слизової, як метод лікування великих LST-аденом сигмоподібної та прямої кишки», Буряк Надія Анатоліївна з роботою «Паліативні та дренуючі операції при раку головки підшлункової залози, ускладненому механічною жовтяницею та порушеням гастродуоденального пасажу», Мороз Микола Дмитрович та його «Оперативне лікування дисплазії кульшового суглоба у дітей молодшого віку»
Фролов Сергій Володимирович – «Дослідження можливості профілактичного застосування ChondroFiller Gel при дефектах суглобових хрящів»
Дипломами 3-го ступеня нагороджені:
Кроль Олександр Сергійович за дослідження «Helicobacter pylori – провідний чинник чи один з місцевих факторів агресії виникнення дуоденальних виразок?»
Котова Марія Володимирівна з роботою «Класифікація остеохондральних пошкоджень гомілковоступневого суглоба та їх наслідки»
Кусяк Василь Андрійович, автор роботи «Властивості біоактивного скла 60s  та особливості його застосування при пухлинах кісткової тканини»
Пампуха Дмитро з науковою роботою «Аналіз поширеності інцидентального раку передміхурової залози в місті Києві»
Лоєнко Катерина – «Імунотерапія раку сечового міхура».

Після заслухання доповідей, відбулося нагородження переможців і учасників дипломами та сертифікатами, а члени журі проаналізували роботи та виступи, відмітили загальний високий рівень досліджень та висловили рекомендації на наступний рік.