ЗАСІДАННЯ СНГ КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ

10.02.2017

8 лютого 2017 року на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка.

На засіданні обговорили впровадження національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства», відкриття регіональної мережі перинатальних центрів і реорганізацію системи надання медичної допомоги вагітним і новонародженим.

Гуртківці розглянули лютневий календар подій від ВООЗ, підготувавши повідомлення до Всесвітнього дня боротьби з ракоми, Міжнародного дня стоматолога, Всесвітнього дня хворого, Міжнародного дня дітей, хворих на рак та Всесвітнього дня рідкісних захворювань.

Було започатковано проект-конкурс «Зафільмуємо улюблену дисципліну або 10 фрагментів про об’єкти громадського здоров’я». Мета цього проекту – створення відеосупроводу до лекційного курсу навчальної дисципліни «Соціальна медицина, організація охорони здоров’я».

Учасники також говорили про підготовку, порядок та умови проведення 1 етапу Всеукраїнської олімпіади з соціальної медицини, яка відбудеться 21 лютого на кафедрі.

Кафедра організації охорони здоров’я та соціальної медицини