ЗАСІДАННЯ СНГ КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

02.10.2017

27 вересня 2017 року на кафедрі соціальної медицини та громадського здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри.

Тематика засідання була присвячена реформуванню системи охорони здоров’я в Україні. Основні напрями реформ, проекти нормативно-правових документів, що їх запроваджують, було висвітлено в доповіді завідувача кафедри, професора Тетяни Грузєвої та професора кафедри, доцента Галієнко Л.І. Особливу увагу приділили розгляду та обговоренню реформи фінансування системи охорони здоров’я України, яка закріплює модель національного солідарного медичного страхування зі 100% покриттям громадян. Значну увагу було приділено реформі управління, у т.ч. розвитку самоврядування. З особливою зацікавленістю розглядалися питання впровадження реформ в первинній ланці охорони здоров’я, у т.ч. змін у фінансуванні первинної ланки

Учасники засідання активно обговорювали питання гарантованого пакету медичної допомоги, набору медичних послуг та ліків, право на отримання якого матимуть всі без винятку громадяни України. Гуртківці розглянули вересневий календар подій, які відзначаються ВООЗ. Заслухали повідомлення до Всесвітнього дня боротьби з лімфомами, Міжнародного дня глухих, Всесвітнього дня контрацепції, Всесвітнього дня боротьби проти сказу, Всесвітнього дня серця, Дня отоларинголога.

На засіданні також обговорювалися питання підготовки, порядок та умови проведення міжнародної конференції молодих науковців, що відбудеться 27-29 жовтня 2017 року на базі НМУ імені О.О. Богомольця. Гуртківцями було обговорено макет газети студентського наукового гуртка кафедри, що виходитиме щоквартально.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я