ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

18.06.2018

14 червня 2018 р. на кафедрі соціальної медицини та громадського здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка з тематикою «Актуальні питання надання медичної допомоги дітям в Україні» в рамках заходів до Міжнародного дня захисту дітей.

Учасники засідання обговорили важливі питання охорони здоров’я дитячого населення та організації лікувально-профілактичної допомоги дітям в Україні і світі. Викладач Власенко С.В. у своєму виступі висвітлила основні напрями реформування медичної галузі та їх вплив на якість і доступність медичної допомоги дітям. В обговоренні виступів було зроблено акцент на заходах з інституційної розбудови медичної служби, посиленні профілактичного вектору в охороні здоров’я дітей, удосконалення санітарно-просвітницької роботи та правового захисту дітей.

З особливою зацікавленістю учасники засідання обговорювали профілактичні та протиепідемічні заходи, спрямовані на забезпечення правильного фізичного та нервово-психічного розвитку дітей, на зниження захворюваності та смертності, підготовку та проведення щеплень.

Керівник студентського наукового гуртка кандидат педагогічних наук, викладач Донік О.М. представила календар знаменних дат, які відзначаються ВООЗ у червні.

Гуртківці та учасники засідання привітали старосту студентського наукового гуртка Дубовик Віолету з перемогою в міжнародному конкурсі студентських наукових робіт в рамках ХІ Вроцлавських днів громадського здоров’я, які організовано студентським науковим товариством молодих менеджерів Вроцлавського медичного університету.

На засіданні було підведено підсумки роботи СНГ кафедри за 2017/2018 навчальний рік.

 Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я