ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ 26 ЛИСТОПАДА 2015 РОКУ

27.11.2015

Чергове засідання Вченої ради університету відбулося 26 листопада  2015 р. під головуванням ректора Університету професора К. М. Амосової. 

 Ректор НМУ поінформувала присутніх про поповнення складу Вченої ради, згідно з Законом України про Вищу освіту п.5. та Статуту Університету на конференції студентів було обрано наступних осіб:
1.    Ковалішин Костянтин Сергійович – голова студентського парламенту, студент 4 курсу медичного факультету №2; 
2.    Устінов Станіслав Ігорович – голова СНТ імені О.А. Киселя, студент 6 курсу медичного факультету №1; 
3.    Давиденко Олександр Вячеславович – студент 5 курсу медичного факультету №3; 
4.    Заремба Вікторія Олександрівна – студент 6 курсу медико-психологічного факультету;
5.    Махиня Сергій Олександрович – студент 6 курсу медичного факультету №1;
6.    Медвінська Марина Олександрівна – студентка 3 курсу стоматологічного факультету; 
7.    Параскевов Роман Аврамович – студент 4 курсу ФПЛЗСУ. 
8.     Петросян Анна Амурівна – студент 3 курсу медичного факультету №4. 
Перед тим, як перейти до реалізації порядку денного, Ректор привітала співробітників університету з нагородами та отриманням атестатів про присвоєння вчених звань. Міністерство освіти і науки України затвердило рішення Вченої ради університету про присвоєння вчених звань  „доцент”: 

  • доценту кафедри неврології Тетяні Анатоліївні Довбонос, 
  • доценту кафедри педіатрії Ользі Леонідівні Ковальчук,
  • доценту кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Андрію Володимировичу Копчаку, 
  • доценту кафедри ортодонтії та пропедевтики Галині Петрівні Леоненко,
  • доценту кафедри хірургії №4 Наталії Юріївні Літвіновій,
  • доценту кафедри філософії та соціології Світлані Дмитрівні Місержи,
  • доценту кафедри офтальмології Інні Дмитрівні Скрипниченко, 
  • доценту кафедри педіатрії Тетяні Іванівні Шевцовій.

У зв’язку з ювілеєм та за значні трудові здобутки Почесну грамоту Вченої ради Університету отримав завідувач гаража Володимир Арсентійович Пустовіт.

За проявлену сміливість, честь і відвагу, величезну самопожертву і колосальну самовіддачу Почесні грамоти Вченої ради університету отримали  співробітники університету, які повернулися зі служби в зоні АТО: Костянтин Сергійович Пучков (доцент кафедри внутрішньої медицини №1), Андрій Михайлович Циганок  (асистент кафедри хірургії №2), Сергій Олександрович Меліхов  (зубний технік Стоматологічного медичного центру).

А також Почесними грамотами Вченої ради університету були нагороджені співробітники, які продовжують перебувати в зоні АТО:
Болтянський Вадим Вікторович – старший лаборант кафедри загальної і медичної психології та педагогіки;
Кукса Олександр Миколайович – робітник із обслуговування будівель та споруд гуртожитку №7;
Заєць Андрій Миколайович – провідний інженер відділу державних закупівель АГЧ;
Гичак Костянтин Володимирович – викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я;
Венгер Руслан Васильович – лаборант кафедри ортопедичної стоматології.

Після нагородження присутні заслухали фото- та відео- звіт про проведену лікувальну роботу в зоні АТО доцента кафедри внутрішньої медицини № 1 К.С. Пучкова.

Відповідно до порядку денного засідання було заслухано та обговорено:
1) звіт про роботу Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (доповідач – доц. Ю.Л. Кучин); 
2) доповідь професора В.І. Цимбалюка про життя та діяльність академіка Ромоданова Андрія Петровича (до 95-річчя від дня народження).  

ПОТОЧНІ СПРАВИ.
1.    Про висунення кандидатури завідувача кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії, професора НІЖЕНКОВСЬКОЇ Ірини Володимирівни на присвоєння Почесного звання „Заслужений діяч науки і техніки України”.
2.    Про висунення кандидатури завідувача кафедри інфекційних хвороб професора ГОЛУБОВСЬКОЇ Ольги Анатолівни на присвоєння Почесного звання „Заслужений лікар України”. 
3.    Про представлення  на нагородження орденом «За заслуги» 2 ст. ВОЛОХА Дмитра Степановича, та «За заслуги» 3 ст. Никулу Тараса Денисовича з нагоди ювілею.
4.    Про висунення на конкурс «На здобуття премій НАН України для молодих учених наукових робіт молодих учених   магістранта кафедри дерматології та венерології Качалової Олени Андріївни та Степаненка Романа Леонідовича – асистента кафедри дерматології та венерології к.мед.н. на тему «Визначення нових патогенетичних механізмів розвитку та прогностичних критеріїв клінічного перебігу псоріазу».
  5. Про затвердження навчальних планів і програм циклу тематичного удосконалення кафедри хірургії та кафедри менеджменту охорони здоровя післядипломної освіти з проблем ендоскопічної діагностики і ендоскопічної хірургії, морфологічної діагностики передракових захворювань і ранніх стадій раку стравоходу, шлунка, товстої кишки, онкоурології, гінекології, діагностики патології органів дихання.  
– Навчальний план та програму ЦТУ «Стандартизація і контроль якості функціональної діагностики патології органів дихання»; професор Парій В.Д. 
– «Едоскопічна діагностика і ендоскопічна хірургія передракових захворювань і ранніх стадій раку товстої кишки, їх морфологічна верифікація» професор Захараш М.П.
– Едоскопічна діагностика і ендоскопічна хірургія передракових захворювань і ранніх стадій раку стравоходу, їх морфологічна верифікація» професор Захараш М.П.
– «Едоскопічна діагностика і ендоскопічна хірургія передракових захворювань і ранніх стадій раку шлунка, їх морфологічна верифікація» професор Захараш М.П.
– Морфологічна діагностика захворювань органів ШКТ» професор Захараш М.П.
– Онкоурологія: сучасна діагностика, профілактика, лікування раку нирок, сечового міхура та передміхурової залози» професор Захараш М.П.
– Рак передміхурової залози: діагностика, профілактика, і тактика лікування насучасному етапі» професор Захараш М.П.
– Основи ультразвукової діагностики в гінекології» професор Захараш М.П.
– Основи діагностичної та оперативної гістероскопії» професор Захараш М.П.
-навчальний план підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Спеціаліст” кваліфікації “Лікар-стоматолог” за спеціальністю “Стоматологія”, які попередньо здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за спеціальністю “Стоматологія” та “Стоматологія ортопедична”, для  навчання у вищих навчальних закладах IV рівня акредитації” з 2016/2017 н. р.
6.    Про надання рекомендацій на вступ до клінічної ординатури лікарям-інтернам:
Кафедра внутрішньої медицини №3 (завідувач кафедри Свінцицький А.С.) КАЛАШНИК Надію Олександрівну;
Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини №2 (завідувач кафедри Кондратюк В.Є.)
АЛЬЯНОВУ Тетяна Сергіївна;
ЖАЛІЛО Валерія Олексіївна;
ВІТРУК Софія Дмитрівна;
Кафедра фтизіатрії та пульмонології (завідувач кафедри Петренко В.І.)
МАМОТЕНКО Андрій Вадимович;
ЄРЬОМЕНКО Валентина Дмитрівна;
Кафедра дитячої хірургії (завідувач кафедри Левицький А.Ф.)
ПЕТРИК Сергій Михайлович;
РОГОЗИНСЬКИЙ Валентин Олександрович;
ШУЛЬЖИК Ігор Іванович;
Кафедра акушерства і гінекології №2 (завідувач кафедри Гнатко О.П.) 
ПЕЛЬО Владислав Ігорович;
Кафедра неврології (завідувач кафедри Соколова Л.І.)
ШПАКОВСЬКА Лілія Олегівна;
КОРОСТИШЕВСЬКА Олена Михайлівна.
7.    Про відрахування з аспірантури за власним бажанням аспіранта кафедри ортопедичної стоматології Гончарука Ігора Євгеновича.
8.    Затвердження тем, термінів виконання та наукових консультантів докторських дисертацій:
a.    СОРОЧЕНКО Григорій Валерійович (доцент кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань охорони здоров’я, к.мед.н.); 
«Кнініко-експериментальне обґрунтування шляхів та методів підвищення карієсрезистентності емалі постійних зубів з різним рівнем мінералізації». Науковий консультант – професор Хоменко Л.О.
b.    ЯРЕМЕНКО Лілія Михайлівна (доцент кафедри гістології та ембріології, к.мед.н);
«Зміни у корі півкуль великого мозку за умов моделювання ішемії та імунокорекції». Науковий консультант –  професор Грабовий О.М.
c.    СТЕПАНЕНКО Роман Леонідович (асистент кафедри дерматології та венерології, к.мед.н);
«Визначенняпрогностичних критеріїв клінічного перебігу і оптимізація лікування псоріазу з урахуванням імунологічних та імуногістохімічних реакцій в патогенезі і морфогенезі захворювання». Науковий консультант – професор Свирид С.Г.
d.    ЛЮБАРЕЦЬ Світлана Федорівна (доцент кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань охорони здоров’я, к.мед.н.);
«Порушення формування зубів та їх ускладнення у дітей: діагностика, лікування, профілактика». Науковий консультант – професор Біденко Н.В.
e.    КОРОЛЬ Павло Олександрович (асистент кафедри радіології та радіаційної медицини, к.мед.н);
«Визначення остеосцинтиграфічних параметрів операбельності у хворих на деформуючий остеоартроз при ендопротезу ванні кульшових та колінних суглобів». Науковий консультант – професор Ткаченко М.М.
f.    БОГОМАЗ Володимир Михайлович (доцент кафедри внутрішньої медицини №3);
«Медико-соціальне обґрунтування комплексної моделі управління якістю роботи медичного персоналу закладів охорони здоров’я». Науковий консультант – професор Парій В.Д.
g.    СТЕЧЕНКО Олена Володимирівна (доцент кафедри біоорганічної та біологічної хімії)
«Теоретико-методичні засади забезпечення якості навчання природичо-наукових дисциплін у системі медичної освіти» Науковий консультант –  професор Цехмістер Я.В.
9.    Перезатвердження теми докторської докторської :
КОБИСЬ Тетяна Олександрівна – пошукач кафедри неврології.
«Перебіг та прогнозування активності демілінізуючого процесу у хворих на розсіяний склероз та шляхи її корекції»
Науковий консультант професор Мяловицька О.А.
10.    Про затвердження положення про студентське об’єднання «Інтелектуальні ігри НМУ» (доповідач – старший лаборант кафедри хірургії № 4 Моторний В.М.)
11.    Інформація про результати виборів голови студентського парламенту та голів студентських рад факультетів (доповідач – голова ТВК студентського парламенту студент 6 курсу Бурлаченко І.І.).

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця