ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ

28.04.2017

27 квітня 2017 року у конференц-залі фізико-хімічного корпусу відбулося чергове засідання Вченої ради Університету під головуванням ректора, професора Катерини Амосової.

До реалізації порядку денного, за багаторічну, сумлінну, бездоганну працю, значний особистий внесок у розвиток освіти і науки Почесною грамотою Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця, були нагороджені ювіляри: академік НАН та НАМН України, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології, професор Володимир Широбоков та асистент кафедри гігієни та екології №3 Раїса Бевз.

Першим на порядку денному було заслухано звіт проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти,  професора Олександра Науменка Про лікувально-консультативну роботу клінічних кафедр та підрозділів університету за 2016 рік та взаємодія з лікувально-профілактичними закладами охорони здоров’я.

Рішення:
1. Продовжити активну роботу з атестації науково-педагогічних працівників клінічних кафедр НМУ на лікарські кваліфікаційні категорії відповідно до профілю.
Виконавці: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, начальник відділу лікувально-консультативної роботи, завідувачі кафедр. Термін виконання: постійно.
2. Забезпечити моніторинг використання дороговартісного лікувально-діагностичного обладнання клінічними кафедрами та підрозділами університету.
Контроль за виконанням: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, начальник відділу лікувально-консультативної роботи, завідувачі кафедр.
Термін виконання: грудень 2017 р.
3. Забезпечити моніторинг виконання науково-педагогічними працівниками клінічних кафедр та підрозділів НМУ лікувального навантаження.
Контроль за виконанням: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, завідувачі кафедр, декани факультетів.
Термін виконання: постійно.
4. У звітній доповіді про лікувальну роботу НМУ в 2017 році інформувати Вчену раду університету про виконання рішення Вченої ради від 27.04.2016.
Виконавець: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти.
Термін виконання: березень-квітень 2018 р.
5. Контроль за виконанням рішення Вченої ради покласти на проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти.

Наступним на порядку денному були кадрові питання. Після оголошення матеріалів особових справ та обговорення, шляхом таємного голосування було обрано:

– на посаду завідувача кафедри акушерства і гінекології№3 професора Василя Бенюка
– на посаду завідувача кафедри педіатрії №2 професора Олександра Волосовця
– на посаду завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії професора Фелікса Глумчера
– на посаду завідувача кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії професора Владислава Маланчука
– на посаду завідувача кафедри психіатрії та наркології професора Олександра Напрєєнко
– на посаду завідувача кафедри біології професора Олександра Романенко
– на посаду професора кафедри філософії та соціології  Олександра Закордонця
– на посаду професора кафедри хірургії №1 Миколу Кучера
– на посаду професора кафедри педіатрії №1 Тетяну Починок

А також присвоєно Вчене звання «Доцент» по кафедрі загальної хірургії №2,  завідувачу центру підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти, Тарасу Гализі.

Поточні справи:

  1. Щодо реорганізації кафедр (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1. Про внесення змін до навчального навантаження опорних кафедр на 2017/2018 н.р. (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко).
  1. Про можливість перезарахування дисципліни «іноземна мова» при наявності у студента сертифікатів з іноземної мови (англійської та німецької): TOEFL, GRE, IELTS (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1. Зміни до Правил прийому та запровадження мінімального балу з профілюючого предмету. Критерій відбору іноземних громадян до НМУ імені Богомольця (доповідач: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко).
  2. Щодо вартості навчання студентів, аспірантів і клінічних ординаторів (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професор Олександр Никитюк).
  1. Щодо затвердження елективного курсу з дитячої гепатології для студентів 6 курсу медичних факультетів (з 1.09.2017р.), розроблених фахівцями кафедри педіатрії №1 (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  2. Про клопотання перед ЦМК МОЗ щодо присвоєння грифу «Навчальний посібник для студентів ВМНЗ IV рівня акредитації» посібнику «Методические указания к практическим занятиям по хирургии. Модуль 8». Автори: Безродний Б.Г., Колосович І.В., Теплий В.В. (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1. Щодо рекомендації та видання підручника «Forensic Medicine» авторів: Б. Михайличенка, А. Білякова, І. Савки для студентів вищих медичних навчальних закладів України з англомовною формою навчання (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1.  Щодо рекомендації до видання методичних рекомендацій «Немедикаментозне та медикаментозне лікування остеопорозу на засадах доказової медицини». Автори: Яременко О.Б., Страфун С.С., Микитенко Г.М., Гнилорибов А.М., Федьков Д.Л., С.Х.Тер-Вартаньян (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1. Щодо розгляду і затвердження від навчально-наукового центру – Українського тренінгового центру сімейної медицини НМУ імені О.О. Богомольця програм циклів тематичного удосконалення/повторного підвищення кваліфікації викладачів, розроблені для підвищення кваліфікації лікарів первинної медичної допомоги та викладачів ВМНЗ 1-4 рівнів акредитації, які беруть участь в підготовці медичних кадрів України за спеціальністю «Загальна практика-сімейна медицина» (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1. Щодо рекомендації до друку навчального посібника для студентів ВНМЗ «Алгоритми виконання стоматологічних і медичних маніпуляцій для підготовки до Державної атестації студентів 5 курсу за спеціальністю «Стоматологія». Автори: Біденко Н.В., Борисенко А.В., Васильчук О.В., Воловар О.С., Голубєва І.М., Григ Н.І., Добрянський Д.В., Єгоров Р.І., Коленко Ю.Г., Костюк Т.М., Куц П.В., Лось В.В., Любарець С.Ф., Маланчук В.А., Мєдвєдєва М.Б., Микитенко Г.М., Неспрядько В.П., Остапко О.І., Піотрович С.М., Савичук О.В., Сусак Я.М., Тутченко М.І., Тяжкороб Т.В., Фліс П.С., Хоменко Л.О., Циж А.В., Чехова І.Л., Яковенко Л.М., Яременко О.Б. (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко).
  1. Щодо Положення про Товариство молодих вчених Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько).
  1. Щодо Положення про здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії поза аспірантурою в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько).
  1. Щодо рекомендації для вступу до клінічної ординатури лікарям-інтернам кафедри педіатрії післядипломної освіти: Сулімановій Олені Сергіївні, Кульчицькій Єві-Емілії Богданівні, Левченко Олені Олександрівні, Лазаренко Ігорю Федоровичу (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько).

Учений секретар Вченої ради