ЗАВЕРШИВСЯ ТРЕНІНГ ДЛЯ ЛІКАРІВ ПЕНІТЕНЦІАРНОЇ СЛУЖБИ (ПРОЕКТ МІСІЇ МІЖНАРОДНОГО КОМІТЕТУ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА)

01.06.2018

Серцево-судинні захворювання посідають перше місце серед причин смертності в Україні. Проблема доступності сучасних методів діагностики та лікування особливо гостро постає серед найбільш маргіналізованих прошарків населення, до яких відносяться передусім люди, котрі перебувають у місцях позбавлення свободи. У рамках проектної діяльності Місії Міжнародного комітету Червого хреста в Україні реалізується низка проектів з покращення якості надання медичних послуг ув’язненим.

Одним із напрямів є професійна підготовка медичного персоналу у місцях позбавлення свободи. Спільно з Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця 14-18 травня був проведений практичний курс для 20 лікарів і фельдшерів пенітенціарної служби. За останні 2 роки це вже четвертий набір курсантів, котрі опановують вміння діагностики, надання першої та невідкладної допомоги, принципи стабілізації стану тяжкохворих пацієнтів відповідно до сучасних рекомендацій та клінічних протоколів.

18 травня 2018 р. у приміщенні конференц-зали ректорату НМУ відбулася зустріч представників Місії міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні з адміністрацією НМУ з нагоди завершення тренінгу для лікарів пенітенціарної служби, котрий проводився фахівцями НМУ у рамках імплементації спільного комплексного проекту між нашим Університетом та Товариством Червоного Хреста. На урочистій церемонії вручення сертифікатів виступили представники Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури України, координатор з питань ув’язнених Місії Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні Олександр Гриф, координатори проекту д-р Нім Ісмаїл та д-р Ігор Кацитадзе. З боку Університету виступили проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька та доцент кафедри внутрішньої медицини №2 Євгеній Андрєєв, котрий проводив тренінг для лікарів пенітенціарної служби у рамках проекту.

 

Відділ міжнародних зв’язків