ЗАВІДУВАЧ КАФЕДРИ ЕНДОКРИНОЛОГІЇ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У 3-Й МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ “ВІТАМІН D: МІНІМУМ, МАКСИМУМ, ОПТИМУМ” (ПОЛЬЩА)

09.10.2017

22-23 вересня 2017 року у Варшаві (Польща) відбулася третя науково-практична конференція «Вітамін D: мінімум, максимум, оптимум» під патронатом Європейської асоціації з вітаміну Д (EVIDAS) за участю понад 550 відомих експертів як з Польщі, так і з багатьох інших країн Європи та світу.

Українське відділення наукового товариства Європейської асоціації з вітаміну D (EVIDAS) було створено 7 травня 2015. На конференції обговорювалися новітні дані стосовно ролі вітаміну D у рамках вітамін D-гормональної системи, поширеності його недостатності серед дітей і дорослих, а також результати досліджень, присвячених різним ефектам цього вітаміну. Згідно з поточними опублікованими даними, дефіцит вітаміну D вважається істотним фактором ризику для багатьох хвороб цивілізації, включаючи рак, серцево-судинні захворювання, гіпертонію, аутоімунні і метаболічні розлади, інфекційні захворювання та багатьох інших.

Завідувач кафедри ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проф. Юлія Комісаренко виступила з доповіддю «Vitamin D Deficiency and its Role in the Development of Metabolic Disoders». На конференції українські вчені мали власну секцію та виступили з 8 доповідями: були представлені Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Ф.Чеботарьова НАМН України», ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України». Конференція була насиченою великою кількістю навчальної, наукової та практичної інформації, а також дала змогу отримати нові контакти для майбутньої співпраці та подальшого розвитку.

Кафедра ендокринології
Відділ міжнародних зв’язків