ЗМІ ПРО ЖОРСТОКЕ ПОБИТТЯ СТУДЕНТІВ НМУ ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ (ВІДЕО)

16.08.2018

«Люди у формі правоохоронців побили студентів в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця». «ЧП в НМУ им. Богомольца: полицейские избили студентов». «В Университете Богомольца полицейские избили студентов – СМИ».
Під такими заголовками сьогодні низка найрейтиноговішіх ЗМІ (УНІАН, Сегодня, Вести, Факти) опублікувала інформацію про події в НМУ.

«Сьогодні у Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця у приміщенні ректорату НМУ люди у формі правоохоронців жорстоко побили студентів, які намагались перешкодити захопленню найретинговішого медичного навчального закладу країни.
Троє студентів було госпіталізовано. Іншим працівники “швидкої”, яка приїхала за викликом, надали допомогу на місці.
Про неприпустимість подібних дій і будь-якого насилля щодо студентів висловився перший проректор університету Ярослав Цехмістер, який виконував обов’язки ректора до вчорашнього наказу МОЗ про призначення на цю посаду Юрія Кучина, наголосивши, що влада і силовики знову “наступають на ті ж само граблі”.
Сам Кучин, коментуючи події на камеру, також визнав, що поведінка правоохоронців була занадто грубою. Але не зміг пояснити, чому на прохання студентів не зупинив насилля і заперечував, що має причетність до організації силового захоплення ректорату за допомогою незрозумілих людей у формі поліцейських.
Нині сторони дають пояснення правоохоронним органам. Біля ректорату все ще знаходяться люди у формі, – пише, зокрема,  СЬОГОДНІ.

Наразі сюжет про події вже оприлюднив 5 канал