ЗУСТРІЧ-КОНФЕРЕНЦІЯ “СТОМАТОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ КРІЗЬ РОКИ: РОЗМОВА ПРО НАС”

20.04.2017

19 квітня 2017 року в лекційній аудиторії стоматологічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в рамках святкування Днів стоматологічного факультету відбулася святкова зустріч «Планета на ім’я Стоматологія».

Захід проходив за участю ректора Університету, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової, проректорів, деканів факультетів, завідувачів кафедр, а також співробітників Стоматологічного медичного центру, студентів та гостей-випускників. За словами декана стоматологічного факультету, професора Наталії Біденко, сьогоднішнє свято – це відновлення давньої традиції святкування днів стоматологічного факультету. «Воно проводиться для того, щоб відчути, що ми разом маємо робити ту справу, якій служимо, присвячуємо життя, щоб зрозуміти наскільки унікальна наша спеціальність, яка поєднує в собі і медицину, і мистецтво, і ремесло. А увага з боку адміністрації університету – це той вектор, який нас підтримує та розвиває», – зауважила Наталія Біденко.

Урочистий захід відкрила ректор університету, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова. «Шановні колеги, студенти! Нашому стоматологічному факультету, Стоматологічному центру є чим пишатися. Ми сьогодні згадуємо і тих лідерів, які принесли славу і честь Університету та українській стоматології, ми говоритимемо і про майбутнє та про те, яким бачитимемо стоматологічний факультет в умовах сучасних викликів. А для того, щоб бути попереду, ми маємо робити зміни. Зараз ми разом творитимемо майбутнє стоматології та науки, а наші випускники з такими вчителями, як на стоматологічному факультеті, мають усі шанси стати найкращими фахівцями».

Від стоматологічної спільноти присутніх зі святом привітала колишня випускниця стоматологічного факультету, президент Асоціації стоматологів України, професор Ірина Мазур. «Щодня університет вливає в стоматологічну спільноту досвідчених, кваліфікованих лікарів-стоматологів. За це сьогодні ми дякуємо тим вчителям, які дарують нам можливість працювати і вітаємо тих студентів, які прагнуть до вдосконалення у своїй професії».

Під час зустрічі декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко та директор Стоматологічного медичного центру, професор Андрій Копчак нагородили почесними грамотами за сумлінну працю співробітників стоматологічного факультету та лікарів Стоматологічного медичного центру. Стоматологічний факультет пишається своїми найкращими представниками, адже завдяки їхній праці та досягненням слава про НМУ шириться не лише в Україні, а й за кордоном. Привітати присутніх та поділитися своїми спогадами зі студентських років і розповідями про становлення в стоматологічній кар’єрі завітали: завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, член-кореспондент НАМН України, професор Владислав Маланчук; завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор Валерій Неспрядько; завідувач кафедри ортодонтiї та пропедевтики ортопедичної стоматології, професор Петро Фліс; завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, професор Людмила Яковенко; завідувач кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань, професор Олександр Савичук; завідувач кафедри стоматології інституту післядипломної освіти, професор Марина Антоненко.

Під час урочистостей подарунки отримали і студенти, які перемогли у фотоконкурсі «Стоматологічний факультет очима студентів» – Артем Герпа, Мирослава Зубкова, Вадим Бондаренко, а також переможці квесту «Невідома стоматка» – команда «Расхитители лабораторий», участь у квесті взяли і команди «Break it» та Дентиклі. На святкування завітали недавні випускники, які досягли суттєвих висот у своїй праці: щелепно-лицевий хірург Артем Дубнов та фахівець в ортопедичній стоматології Ігор Казьо. Гості виступили з презентаціями «Погляд на естетику обличчя» та «Цифрові технології в стоматології». Вони продемонстрували для присутніх на якому рівні працюють та чого можна досягнути, закінчивши наш університет.

Декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко запросила гостей у подорож історією факультету, який тричі був окремим інститутом, згадала тих людей, які до війни працювали на факультеті, подякувала тим вчителям на досвіді та праці яких продовжуються найкращі традиції. Декан розповіла і про новітнє обладнання, яке сьогодні встановлене в Стоматологічному медичному центрі, продемонструвала світлини із першого року випуску і до сьогоднішнього дня.

На завершення урочистостей директор Стоматологічного медичного центру, професор Андрій Копчак подякував усім вчителям; тим хто будував стоматологічний корпус, примножував славні традиції та створював імідж факультету; колегам з якими працюють пліч-о-пліч щодня. «Зараз перед Стоматологічним центром важкі задачі, які ставить виклик часу і лише разом ми все виконаємо. Ще ніколи Стоматологічний центр та факультет не мали такої підтримки, як за керівництва теперішньої адміністрації на чолі з ректором, професором Катериною Амосовою. В стоматцентр фінансовано великі інвестиції, а також підтримка моральна та кадрова». Професор Андрій Копчак нагадав, що нове обладнання, нові лабораторії створюються саме для студентів, адже вони майбутнє і сенс викладацької діяльності та стоматології.

Прес-центр