ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ СТОМАТОЛОГІЇ ІПО З СТУДЕНТАМИ-ВИПУСКНИКАМИ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

11.04.2017

10 квітня 2017 року відбулася зустріч представників кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти зі студентами-випускниками стоматологічного факультету НМУ імені О.О.Богомольця 2017 року за участю декана стоматологічного факультету професора Наталії Біденко.

Завідувач кафедри професор Марина Антоненко розповіла про сучасний стан післядипломної освіти лікарів-стоматологів в Україні та країнах Європи і США, особливості та регламент післядипломного навчання в інтернатурі, можливості безперервної освіти для лікарів-стоматологів у НМУ.

Серед преваг, які майбутні лікарі-інтерни можуть отримати під час навчання саме на кафедрі стоматології ІПО, професор Марина Антоненко назвала: навчання на сучасних клінічних базах – насамперед, у Стоматологічному медичному центрі НМУ, де зосереджено найпотужнішій в Україні високопрофесійний потенціал лікарів-стоматологів та сучасне матеріально-технічне забезпечення лікувально-діагностичного та навчального процесів.

«Впродовж останнього року для кафедри стоматології адміністрацією університету було закуплено новітнє обладнання для клінічних навчальних класів – потужні стоматологічні установки, новий хірургічний лазер (сьогодні їх в СМЦ вже три), озоногенератор, оснащення для стерилізації стоматологічного інструментарію, також надані в користування та відремонтовані зручні навчальні приміщення – для семінарських занять, проведення майстер-класів тощо. Кожний клінічний клас кафедри стоматології оснащено моніторами для демонстрації та аналізу цифрових даних обстеження пацієнтів, презентації навчальних матеріалів, клінічних випадків», – розповіла професор Марина Антоненко.

Навчання лікарів-інтернів здійснюється відповідно до двосторонніх угод, в інших клініках Києва – як комунальної, так і приватної форми власності. Зокрема, Центрі щелепно-лицевої хірургії та стоматології Київської обласної клінічної лікарні – клінічній базі кафедри з викладання хірургічної та ортопедичної стоматології, а також в провідних стоматологічних клініках приватної форми власності, де лікарі-інтерни мають можливість практично засвоїти основи менеджменту закладів приватної стоматології, а головне – актуальні технології стоматології останнього покоління – репаративної пародонтології, енодонтії, реставрації, періапікальної мікрохірургії з використанням оптичної техніки тощо.

«Висока зацікавленість майбутніх фахівців у сучасній конкурентоспроможній професійній освіті надихає нас, викладачів стоматології Інституту післядипломної освіти, на розвиток прогресивних освітніх технологій – практики «освітніх субот», дистанційного навчання, створення разом із адміністрацією Стоматологічного медичного центру «поліклініки інтернів» для роботи під час заочної форми навчання», – зазначила завідувач кафедри.

Наприкінці зустрічі кожен випускник отримав інформаційний буклет про кафедру стоматології Інституту післядипломної освіти та запрошення продовжити навчання в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця.

ПРОФЕСОР МАРИНА АНТОНЕНКО: “ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ З ЛІКАРЯМИ-ІНТЕРНАМИ-СТОМАТОЛОГАМИ”

Кафедра стоматології Інституту післядипломної освіти